România preia miercuri primele șase avioane F 16

Ultima actualizare:

    Avioanele F 16 second hand din Portugalia costă 628 de milioane de euro
Avioanele F 16 second hand din Portugalia costă 628 de milioane de euro

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc a anunțat că miercuri va fi o zi mare pentru Armata română. Motivul? Vor fi preluate din Portugalia primele șase avioane de tip F-16 anunță știrileprotv.ro

In 2013, Romania a decis să cumpere din Portugalia 12 avioane de tip F-16 la mâna a doua. Inițial s-a intenționat achizitionarea a 24 de avioane, dar decizia finala a fost pentru 12 aparate, din motive bugetare.

Pretul pentru cele 12 aeronave F-16 a fost stabilit la 628 milioane de euro, ele urmand să staționeze la bazele aeriene de la Fetești și Câmpia Turzii, modernizate special pentru acest tip de avion.

Potrivit specialiștilor, Romania are nevoie de 48 de aeronave multirol, adica patru escadrile. In 2015, autoritațile române au anunțat intenția de a mai achiziționa și alte aparate de tip F-16.

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, declara pe 22 februarie că România intenționează să cumpere încă 12 avioane F-16, anul acesta urmând să fie pregătite procedurile de atribuire a contractului pentru această a doua escadrilă

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net