Români arestați în Noua Zeelandă, după ce au furat sute de mii de dolari din bancomate

Ultima actualizare:

    Ionuț Bilea și Emanoil Pirjol, înregistrați de camerele de supraveghere în timp ce foloseau bancomatelefoto: nzherald.co.nz
Ionuț Bilea și Emanoil Pirjol, înregistrați de camerele de supraveghere în timp ce foloseau bancomatelefoto: nzherald.co.nz

Patru bărbați de origine română au fost arestați, săptămâna trecută, în Noua Zeelandă, după ce au furat datele utilizatorilor din bancomate din mai multe țări, iar apoi le-au folosit pentru a clona cardurile și a le fura banii.

Românii ar fi furat în total 100.000 de dolari numai din Noua Zeelandă printr-o metodă simplă: furau datele personale din bancomate, clonau cardurile, iar banii îi cheltuiau abia după ce treceau granițele într-o altă țară, potrivit nzherald.co.nz. Aceștia nu foloseau niciodată cardurile clonate în aceeași țară de unde erau furate, pentru a nu fi prinși de autorități.

Cu toate acestea, cei patru români, Daniel Bilea, Bogdan Irimia, Emanoil Pirjol și Dragoș Dulhac au fost arestați în Auckland, Noua Zeelandă, după ce dispozitivele pe care le foloseau pentru a fura datele personale au fost descoperite in mai multe bancomate din oraș, cu ajutorul unor detectivi aflați sub acoperire.

După percheziție, în posesia bărbaților au fost găsite 75 de piese folosite pentru falsifica cardurile, inclusiv camere obscure, carduri goale, baterii de telefon și piese de schimb originale ale unui bancomat.

Potrivit The Daily Mail, Daniel Bilea, Bogdan Irimia, Emanoil Pirjol și Dragoș au primit sentințe de doi ani de pușcărie fiecare, după ce au pledat vinovați în fața instanței de judecată la acuzații de posesiune de echipament de falsificare, obținerea unor documente și accesarea unor computere pentru scopuri necinstite.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net