Rochiile lui Carmen Iohannis.

Ultima actualizare:
Pe sub paltonul gri, Carmen Iohannis a avut o rochie albă, cu imprimeu floral gri
Pe sub paltonul gri, Carmen Iohannis a avut o rochie albă, cu imprimeu floral gri

Dacă președintele Klaus Iohannis s-a dovedit a fi un șef de stat mai degrabă discret, Prima Doamnă a reușit să țină prima pagină a ziarelor. Rochiile lui Carmen Iohannis au fost vedetele în primul an de mandat al soțului său. Din păcate, comentariile au fost mai degrabă negative. Specialiștii sunt de părere că atributul de ”cea mai sexy soție de președinte” nu se potrivește cu statutul de Prima Doamnă a țării.

După ce Klaus Iohannis a câștigat alegerile, în noiembrie 2014, toate privirile s-au îndreptat spre soția fostului primar al Sibiului. Suplă, activă și cu un zâmbet de copertă, Carmen Iohannis (55 de ani) promitea să fie o Primă Doamnă în adevăratul sens al cuvântului, o prezență notabilă în viața publică. Așa s-a și întâmplat, numai că soția președintelui s-a remarcat mai degrabă prin ținutele decât prin acțiunile sale. Prima Doamnă a reușit aproape la fiecare apariție publică să reinterpreteze codul vestimentar în manieră proprie, ceea ce a făcut ca rochiile lui Carmen Iohannis să fie aspru criticate de specialiști.

Rochiile lui Carmen Iohannis. Prea scurte

Carmen Iohannis, la Festivalul de Teatru de la Sibiu
Carmen Iohannis, la Festivalul de Teatru de la Sibiu

Primul pas greșit a fost făcut chiar la ceremonia de învestire a lui Klaus Iohannis, în decembrie 2014. Prima Doamnă a avut o apariție mult prea primăvăratică în raport cu solemnitatea evenimentului. „Ținuta ei a fost într-o cromatică potrivită cu fizionimia, dar complet nepotrivită cu evenimentul. Nici croiul nu a fost adaptat protocolului, fiind cu cel puțin două palme prea scurtă. La astfel de evenimente, la protocolul de gradul zero, lungimea rochiei trebuie să fie peste genunchi, astfel încât să nu-i lase la vedere”, a comentat Adina Buzatu pentru Click!

Carmen Iohannis s-a apucat de tenis în urmă cu 6 luni
Carmen Iohannis s-a apucat de tenis în urmă cu 6 luni

În iunie 2015, rochiile lui Carmen Iohannis au ieșit din nou în evidență. La Festivalul de Teatru de la Sibiu, Prima Doamnă a purtat din nou o ținută controversată, o rochie din mătase, prea scurtă și prea mulată, lăsând să se ghicească linia lenjeriei intime.

Ținutele lui Carmen Iohannis nu au fost deloc pe placul stiliștilor români
Ținutele lui Carmen Iohannis nu au fost deloc pe placul stiliștilor români

La scurt timp după această gafă, Carmen Iohannis a întors toate privirile pe un teren de tenis din Sibiu cu o fustă cât palma. E drept, nimeni nu i-a putut contesta tonusul muscular și nici conjunctura nu era una oficială, dar parcă ne-am fi așteptat la mai multă discreție din partea unei soții de președinte.

Rochiile lui Carmen Iohannis. Prea multă piele la vedere


    Rochiile lui Carmen Iohannis. În SpaniaFoto: Hepta
Rochiile lui Carmen Iohannis. În SpaniaFoto: Hepta

Nu doar lungimea ținutelor a fost contestată de specialiști. În aparițiile publice ale soției președințelui, rochile lui Carmen Iohannis au lăsat prea multă piele la vedere. În luna iulie, cuplul prezidențial a făcut o vizită în Spania, la invitația Casei Regale. Prima Doamnă nu a scăpat de critici, pentru că a ales o rochie cu mânecă scurtă. „E vorba de niște reguli simple, când vine vorba despre o apariție de acest gen. Ar fi trebuit să poarte mânecă lungă, așa cum a purtat și Regina, pentru că pielea care rămâne la vedere să fie cât mai puțină”, a comentat Teodora Burz.

Rochiile lui Carmen Iohannis. La Vatican
Rochiile lui Carmen Iohannis. La Vatican

Același lucru s-a întâmplat și cu ocazia vizitei cuplului prezidențial la Vatican. Carmen Iohannis și-a acoperit de această dată mâinile, numai că a fost ca în povestea lui Petre Ispirescu: nici îmbrăcată, nici dezbrăcată. Chiar dacă a respectat codul vestimentar impus de Vatican, care prevede că femeile trebuie să poarte negru și să-și acopere genunchii, umerii și mâinile, Carmen Iohannis a gafat alegând două ținute cu mânecile transparente, din voal, respectiv din dantelă.

Rochiile lui Carmen Iohannis. Prea colorate

Rochiile lui Carmen Iohannis. La întâlnirea cu liderul turc Recep Erdogan
Rochiile lui Carmen Iohannis. La întâlnirea cu liderul turc Recep Erdogan

Preferința Primei Doamne pentru culorile tari, vii, tinerești s-a întors împotriva ei în câteva ocazii oficiale. Uneori, rochiile lui Carmen Iohannis s-au dovedit a fi prea colorate. La întâlnirea cu liderul turc Recep Erdogan, de exemplu, Carmen Iohannis a ales un deux-pieces crem, pe care l-a accesorizat cu o eșarfă viu colorată. "Dress code-ul ar fi impus o ţinută albastră sau neagră. Prima Doamnă e prea colorată pentru acest eveniment. Astea sunt nişte reguli care ţin de protocol”, a comentat Iulia Albu.

Rochiile lui Carmen Iohannis. Ținuta perfectă la dineul oferit de Principesa Margareta

Rochiile lui Carmen Iohannis. La dineul oferit de Casa Regală a României
Rochiile lui Carmen Iohannis. La dineul oferit de Casa Regală a României

În martie, la dineul oferit de Casa Regală, la Castelul Peleş, Prima Doamnă a României a fost în centrul atenţiei. Soţia preşedintelui Klaus Iohannis a reuşit să eclipseze audienţa cu ţinuta ei impecabilă. Rochia lungă până-n pământ, cu mâneci lungi, de culoare roz prăfuit, din voal şi dantelă, a fost creată special pentru Carmen Iohannis de designerul rădean Eli Lăslean.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net