Rişti să fii încătuşat? Dai cu mir şi ai scăpat!

Ultima actualizare:

    Dan Şova a fost salvat de colegi după ce procurorii anticorupţie au cerut arestarea sa. Ca şi în cazul lui Vosganian, senatorul PSD a făcut apel la divinitate
Dan Şova a fost salvat de colegi după ce procurorii anticorupţie au cerut arestarea sa. Ca şi în cazul lui Vosganian, senatorul PSD a făcut apel la divinitate

Pentru moment, senatorul Dan Şova a scăpat de arest. Înainte de votul colegilor săi, a fost uns cu mir sfinţit la Ierusalim, pe frunte, ceafă şi încheieturile mâinilor, ca să scape fără cătuşe. Fostul ministru de finanţe Darius Vâlcov nu a fost la fel de norocos.

A apelat la cele sfinte ca să scape de arest, la fel cum făcuse şi senatorul Varujan Vosganian în 13 februarie, tot ca să nu ajungă după gratii. Senatorul Dan Şova s-a rugat înainte să meargă în plenul Senatului, unde urma să se voteze pentru sau contra arestării lui. A fost la Grupul de Rugăciune, iar senatoarea Ruxandra Jipa i-a facut semnul crucii cu mir pe frunte, ceafă şi mâini.

Prima dată i-au fost  miruite încheieturile  ca să nu se prindă  cătuşele
Prima dată i-au fost miruite încheieturile ca să nu se prindă cătuşele

După aceea, Şova a primit  binecuvântarea  şi pe frunte...
După aceea, Şova a primit binecuvântarea şi pe frunte...

... s-a continuat cu  creştetul şi apoi a  venit răspunsul “divin”: a scăpat  de arest
... s-a continuat cu creştetul şi apoi a venit răspunsul “divin”: a scăpat de arest

“Pentru că sunt un om credincios, că am fost la Mormântul Sfânt şi pentru că eu am un crez pe lumea asta”, a explicat parlamentarul gestul său, scrie romaniatv.net. Ritualul i-a adus noroc lui Dan Şova. Colegii săi senatori nu au întrunit majoritatea necesară pentru votarea arestării preventive a fostului demnitar, acuzat pentru fapte de corupţie, cu un prejudiciu de 3,5 milioane lei. “Vă rog, şi o spun cu demnitate, să-mi daţi posibilitatea, prin votul dumneavoastră de astăzi, respingând cererea DNA, să mă pot apăra ca om liber. Şi vă garanteaz că peste câţiva ani, veţi constata că nu aţi greşit”, a spus Dan Şova, citat de Mediafax.

Votul la propunerea de arestare a lui Dan Şova a fost: 79 voturi pentru, 67 împotrivă şi 5 voturi anulate. În total au votat 151 de senatori. Majoritatea tuturor senatorilor, 168, înseamnă 85 de voturi, majoritatea celor prezenţi la votul de ieri, 151, ar fi însemnat 77 de voturi. Constituţia României stipulează la articolul 76, alineatul 2, că “Legile ordinare şi hotărârile se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare Cameră”.

Pe această prevedere, cererea DNA ar fi trebuit să fie aprobată. Statutul deputaţilor şi senatorilor spune la articolul 24, alineatul 4: Camera hotărăşte asupra cererii cu votul secret al majorităţii membrilor săi”. În cazul lui Dan Şova a fost folosită această prevedere şi, astfel, cererea DNA a fost respinsă. PNL a anunţat deja că va contesta la Curtea Constituţională articolul din regulament care contravine Legii Supreme. În 2008, CCR, a decis deja, în altă speţă că ”decizia de arestare preventivă se ia cu jumătate plus unul din cei prezenţi”. În februarie, în cazul reţinerii Elenei Udrea, la Camera Deputaţilor, deciziile în privinţa cererii de arestare s-au luat cu majoritatea deputaţilor prezenţi.

Click! spune

Sfântul Mir sau Marele Mir este un amestec de untdelemn curat de măsline sau floarea-soarelui cu vin curat, balsam şi cu plante aromate şi răşini, în total 38. Se sfinţeşte de către soborul Sfântului Sinod în Joia Mare în cadrul Liturghiei Sfântului Vasile cel Mare. Mir cumpărat la Ierusalim, de la candela din Biserica Sfântului Mormânt se poate cumpăra la preţuri între 10 şi 20 lei, sticluţa de 8 ml.

Varujan Vosganian a pupat şi el iconiţe

Varujan Vosganian
Varujan Vosganian

Senatorul Varujan Vosganian a fost salvat de colegi, în 13 februarie, după ce a lăcrimat, a citit un acatist şi a scos o sticluţă cu mir pe masă. Senatorul a fost cu ochii în lacrimi când a cerut colegilor săi să nu voteze pentru arestarea sa. Ca urmare, plenul Senatului a respins a doua cerere a procurorilor de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru în dosarul „Gaze ieftine”.

Vâlcov a fost reţinut de DNA de ziua lui

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov

Senatorii au votat pentru reţinerea şi arestarea fostului ministru de finanţe, Darius Vâlcov, chiar în ziua când împlinea 38 de ani. La câteva ore după aceea, Vâlcov a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie. La plecarea din Senat, înainte de anunţarea votului, Vâlcov a spus că nu îi este teamă de arest. “Solicitarea mea este să daţi un vot «da». Este o rugăminte în plus, fiind şi ziua mea, de a nu mă pune în situaţia de a-mi da demisia din funcţia de senator, pentru a veni în faţa instanţei”, a spus Vâlcov în plenul Senatului, citat de Mediafax. El este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, în perioada când era primarul oraşului Slatina.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net