Regele Mihai se întoarce mâine acasă, pentru totdeauna. Uite când poate intra publicul la catafalc!

Ultima actualizare:

    Regele Mihai I a murit în 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani. Majestatea Sa a suferit de cancer de piele și leucemie
Regele Mihai I a murit în 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani. Majestatea Sa a suferit de cancer de piele și leucemie

De duminică după-masă, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regeleui Mihai se află la Catedrala Ortodoxă „Sfântul Gherasim” din Laussane, Elveția. În fiecare zi se țin slujbe acolo pentru Majestatea Sa. Miercuri, la nouă zile de la moartea Regelui, sicriul va ajunge în România. Click! vă spune care este programul funeraliilor, miercuri, joi și vineri.

Regele Mihai se întoarce miercuri acasă, pentru totdeauna. O aeronavă militară, care va transporta sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale, va ateriza, la ora 11.00, pe Aeroportul „Henri Coandă” din București. Familia Regală, reprezentanți ai instituțiilor statului, angajați ai Casei Regale, dar și reprezentanți ai bisericii vor fi prezenți la aeroport unde se va ține o scurtă slujbă. Publicul nu va avea acces la ceremonie.

Apoi, sicriul va fi urcat într-o mașină mortuară pentru a fi transportat la Castelul Peleș din Sinaia.

Tot miercuri, la ora 14.00, corpul neînsuflețit al Regelui va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș, în prezența familiei.


    Jurnaliștii aflați la catedrala din Laussane, unde este depus sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai, au fost uimiți să vadă că, peste noapte, niciun membru al Familiei Regale nu a rămas să privegheze, așa cum se obișnuiește la noiFoto: Facebook
Jurnaliștii aflați la catedrala din Laussane, unde este depus sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai, au fost uimiți să vadă că, peste noapte, niciun membru al Familiei Regale nu a rămas să privegheze, așa cum se obișnuiește la noiFoto: Facebook

Între orele 14.00 și 15.00, sunt așteptați la Peleș pentru a transmite condoleanțe: Instituția Președintelui României, Președinția Republicii Moldova, Membrii Guvernului României și ai Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului României și ai Parlamentului Republicii Moldova.

Între orele 15.00 și 16.00 sunt așteptați reprezentanții instituțiilor statului, centrale și locale.

Între orele 16.00 și 17.00: reprezentanții Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai Organizațiilor Internaționale.

Între orele 17.00 și 18.00: reprezentanții Academiei Române și Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice și ai celorlalte instituții ale Credinței.

Publicul nu va avea acces pe durata șederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia.

În seara aceleiași zile, la ora 18.00, corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49-53), unde va ajunge la ora 20.30. Ceremonia va avea caracter privat. Publicul nu va avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei.

Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Majestății Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal:

# Miercuri, între orele 21.00 și 24.00;

# Joi, între orele 08.00 și 22.00;

# Vineri, între orele 08.00 și 22.00

Intrarea este liberă.

Cei prezenți la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I, sunt rugați să respecte următoarele reguli:

# Să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, cu culori închise.

# Să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase de niciun fel.

# Să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii.

# Să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice. Fotografierea și filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.

# Să aibă la ei un document de identitate.

# Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal sau pe trotuarul din fața grilajului Palatului. Personalul Casei Majestății Sale va fi la fața locului, pentru a îndruma publicul participant.

# Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poștă, pe adresa Palatului Elisabeta.

# În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net