Reacţiile politicienilor şi ale prietenilor apropiaţi care l-au cunoscut şi au lucrat alături de Dinu Patriciu

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Click! vă prezintă principalele reacţii ale politicienilor şi ale prietenilor apropiaţi care l-au cunoscut şi au lucrat alături de Dinu Patriciu.

Reacţiile oamenilor după moartea lui Dinu Patriciu sunt emoţionante.

Zoe Petre, istoric

“Dumnezeu sa-l odihnească! Dinu Patriciu era o personalitate marcantă. Din păcate fiercare final este tragic. Ne-am întâlnit destul de rar, mai degrabă in timpul mandatului domnului Emil Constantinescu. Era un om foarte inteligent, informat, prescis în exprimare.”

Viorel Cataramă, un apropiat al lui Dinu Patriciu, spune că moartea omului de afaceri a fost cauzată de unele complicaţii care au apărut de la tratamentul pe care l-a urmat după transplantului de ficat la care a fost supus în 2012. 

“In primul rând, Dumnezeu sa-l odihnească! A fost o suferintă lungă, din păcate a avut o viaţă foarte zbuciumată. L-am cunoscut în anii ‘90, am facut împrerună politică, erau vremuri interesante. Dinu Patriciu va ramane în istorie si ca om politic controversat, dar şi ca om de afaceri.A avut multe calitati. In ultima perioadă nu s-a mai ocupat decat de sanatate. Protocoalele prevăd mai multe medicamente pentru scăderea imunităţii pentru ca noul ficat să poată să fie asimilat. Dar odată cu scăderea imunităţii apar alte boli. Evoluţia după operaţia de transplant a fost bună, dar nu a rezistat altor boli. În ultimii 25 de ani, Dinu Patriciu a fost cel mai performant om de business din România, singurul care a făcut o tranzacţie de peste 1 miliard de dolari. Această tranzacţie l-a propulsat în topul celor mai bogaţi români şi i-a generat un anumit statut. După această tranzacţie a avut mai multe afaceri nu foarte profitabile, dar va rămâne în istoria businessului românesc drept românul care a realizat cea mai mare tranzacţie”, a mai spus Viorel Cataramă.”

Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe

“Vorbim despre un personaj pe care trebuie sa-l analizăm cu sufletul, era unul dintre cei mai notorii romani. A fost un capitalist autentic. A fost un liberal autentic, chiar daca implicarea sa politica a fost mai mult din spatele scenei.”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, susţine că Dinu Patriciu a fost primul care a rostit cuvântul capitalism:

„M-aţi luat prin surprindere. Suntem alături de familia îndoliată. Dinu Patriciu a fost un om de dreapta, cu rol extrem de important în ceea ce priveşte liberalismul politic şi economic. A fost un om care şi-a afirmat fără complexe aderenţa la ideile de dreapta şi a rostit răspicat cuvântul „capitalism“ când altor le era frică să-l pronunţe. Dumnezeu să-l odihnească“.

Senatorul PNL Petre Roman a arătat că Dinu Patriciu a avut un traseu profesional de succes.

„Cancerul l-a doborât. Ştiam că e într-o situaţie foarte grea şi iată că nu a reuşit să mai facă faţă şi la această încercare. A trecut prin multe. Să ştiţi că în martie 1990 eu am dat Decretul 54 care a deschis posibilitatea de a crea întreprinderi private în România, a fost un act legislativ extrem de important pentru libertatea economică în România şi el a ţinut să aibă titlul 001. A avut primul titlu de întreprindere liberă privată din România. A ajuns foarte departe datorită unui mare talent, unei capacităţi excepţionale de a construi. A fost singurul om de afaceri din România cu anvergură internaţională“, a arătat Roman.

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, l-a descris pe prietenul său, Dinu Patriciu, drept „cel mai puternic exponent al liberalismului“. „Condoleanţe familiei lui Dinu Patriciu, să fie tari, să treacă peste această încercare. Am fost prieten cu Patriciu, l-am considerat cel mai puternic exponent al liberalismului. Din păcate, am avut o tranziţie ezitantă, lentă, dacă erau mai mulţi ca Dinu Patriciu, România ar fi ajuns foarte departe!“, a spus Orban, la B1 TV. Europarlamentarul PC, Maria Grapini, este de părere că stresul i-a măcinat sănătatea omului de afaceri: „Condoleanţe familiei. Cred că şi lucrurile din ultimii ani l-au măcinat. Eu sincer am avut ocazia să discut cu dumnealui când era premier Tăriceanu, la un grup de lucru, şi mi-am dat seama că era un om inteligent. Nu a avut un traseu politic foarte lung, dar a fost un om de afaceri priceput şi care a reuşit să iasă în evidenţă în cei 24 de ani. Nu a sfârşit bine şi stresul şi toate lucrurile neclare în jurul său i-au accentuat boala“.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net