Reacţia familiei lui Gică Popescu : «Îl aştept acasă cu sarmale»

Ultima actualizare:

    Gică Popescu ar putea ieşi curând din închisoare
Gică Popescu ar putea ieşi curând din închisoare

Bucurie mare la Calafat, oraşul natal al lui Gică Popescu! Vestea că Judecătoria Sectorului 4 a decis ieri eliberarea condiţionată din închisoare a fostului căpitan al echipei naţionale de fotbal a stârnit entuziasm în rândul rudelor şi al localnicilor. Hotărârea magistraţilor nu e însă definitivă, urmând sa fie contestată de procurorii DNA la Tribunalul Bucureşti.

La Calafat, decizia magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 4 privind eliberarea condiţionată a lui Gică Popescu era aşteptată ieri cu înfrigurare. Când a sosit vestea cea mare, rudele “Baciului” au fost cuprinse de entuziasm. Elena Popescu, care se recomandă drept o mătuşă din partea tatălui, are numai cuvinte de laudă pentru nepot.


    Elena Popescu, nerăbdătoare să-şi îmbrăţişeze nepotul
Elena Popescu, nerăbdătoare să-şi îmbrăţişeze nepotul

„El a fost singurul care a dat banii înapoi când a fost condamnat. Este nevinovat şi a ajuns pe nedrept în spatele gratiilor. El s-a înhăitat cu mafia Becali şi a plătit scump din cauza acestui lucru”, oftează tanti Elena. “El a muncit mult pentru a ajunge un mare fotbalist şi nu merita acest lucru. Îmi aduc aminte că tot timpul avea genunchii juliţi. Noi îl aşteptăm cu drag să vină acasă şi o să-i pregătim mâncarea lui preferată: sarmalele”, se bucură femeia. 

„Am vrut să-l ajutăm şi am demarat o campanie prin care am cerut eliberarea lui condiţionată. La înmormântarea tatălui, Gică ne-a cerut clar să oprim această acţiune”, povesteşte, pentru adevarul.ro, Gică Balaci, preşedinte onorific la Dunărea Calafat, echipa la care Popescu a făcut primii paşi în fotbal, în prezent fruntaşă în Liga a IV-a. “Când am aflat că a fost condamnat, am plâns. Nu merita aşa ceva”, a adăugat oficialul.

Oamenii din Calafat cred că Gică Popescu trebuia eliberat cu mult timp în urmă. “El e un brand pentru ţara noastră. A greşit, dar a dat banii înapoi. Dacă îşi doreşte, poate să rămână aici, unde a copilărit. Un om de o asemenea valoare nu trebuia terfelit prin noroi”, completează Gheorghe Biji, vecin cu mătuşa “Baciului”.

George Copos şi Jean Pădureanu au fost deja eliberaţi

Elena Popescu, nerăbdătoare să-şi îmbrăţişeze nepotul
Elena Popescu, nerăbdătoare să-şi îmbrăţişeze nepotul

Gică Popescu execută la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de trei ani, o lună si zece zile de închisoare, primită în “Dosarul transferurilor”. Fostul fotbalist a executat jumătate din pedeapsă şi a scris patru cărţi. Comisia de la Penitenciarul Jilava a arătat că Popescu are o condamnare de 1.137 de zile, din care a executat efectiv 570 de zile, la care se adaugă 211 zile calculate ca urmare a muncii prestate în detenţie. Astfel, el a îndeplinit fracţia de două treimi din pedeapsă, perioadă necesară pentru eliberarea condiţionată. 

În dosarul transferurilor au mai fost condamnaţi Ioan Becali (6 ani şi 4 luni), Victor Becali (4 ani şi 8 luni), Cristian Borcea (6 ani şi 4 luni), Mihai Stoica (3 ani şi 6 luni), Gigi Neţoiu (3 ani şi 4 luni), George Copos (3 ani şi 8 luni) şi Jean Pădureanu (3 ani şi 4 luni). Ultimii doi au fost deja eliberaţi condiţionat.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net