Război pe litoral, salvatorii scot cu forța turiștii inconștienți din apă

Ultima actualizare:

    Vremea urâtă nu a oprit turiștii să intre în mare iar salvamarii au fost nevoiți de multe ori să facă eforturi supraomenești pentru a-i aduce la mal
Vremea urâtă nu a oprit turiștii să intre în mare iar salvamarii au fost nevoiți de multe ori să facă eforturi supraomenești pentru a-i aduce la mal

Peste 60 persoane au ignorat în acest sezon orice recomandare a salvamarilor și au intrat în mare, când scăldatul era interzis. Mai mult, din acest motiv, 18 români au murit. Statistica aparține Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Constanţa și este folosită de salvatorii de pe litoral pentru a trage un semnal de alarmă: din ce în ce mai mulți români refuză să se supună ordinelor salvamarilor, care ajung să folosească forța pentru a salva viețile turiștilor

În ciuda avertizărilor repetate şi a interdicţiilor clare, turiştii ignoră toate regulile de siguranţă şi fac baie în mare, cu copii cu tot, riscându-şi viaţa. Potrivit adevărul.ro, un avocat din Bucureşti a fost scos cu forţa din apă, la începutul săptămânii, după o oră de scandal cu salvamarii. Omul nu voia cu niciun chip să iasă din mare. Până la urmă, doi salvamari l-au imobilizat şi l-au luat pe sus, ducându-l pe mal, unde îl aştepta un echipaj de Poliţie, care i-a pus cătuşe. Oamenii legii au descoperit că turistul recalcitrant, în vârstă de 64 ani, este un avocat din Bucureşti. A fost amendat cu 200 lei.

Turiştii de pe litoral au ajuns groaza salvamarilor, care trebuie să se ia la harţă cu cei care nu vor să respecte interdicţiile de îmbăiere. Sunt câteva reguli simple: când marea este agitată, vântul suflă tare, curenţii sunt puternici sau valurile sunt mari, nu este permis scăldatul în mare. Restricţia are un singur rol: acela de a proteja viaţa.

Salvatorii folosesc un cod special de steaguri pentru a arăta turiștilor restricțiile pentru intrare în mare. Astfel, steagul roşu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată; steagul galben - scăldatul este recomandat doar celor experimentaţi; steagul roşu – scăldatul este interzis.

În această săptămână, doi adolescenţi de 17 ani, un tânăr de 24 ani şi un bărbat de 45 ani s-au înecat după ce au fost avertizați să nu intre în apă.  Doar ultimul a fost adus la mal, decedat. El intrase după fiul său de 17 ani în apă, în dreptul restaurantului Laguna din Mangalia, iar martorii spun că ei depăşiseră cu mult geamandura. Curenţii i-au tras tot mai mult către larg, băiatul a pierit sub valuri, iar bărbatul nu l-a mai putut salva. Încercând să se menţină la suprafaţă, nici el nu a rezistat forţei mării, fiind înghiţit de apă. A fost scos de salvamari inconştient şi nu a mai putut fi readus la viaţă.

Pentru cele 7 staţiuni ale Mangaliei (Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia) sunt pe plajă 85 salvamari.

În 2015, marea a răpit 30 de oameni, un trist record după Revoluție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net