Război între familiile de romi din Târgu Jiu pentru taxa de protecție

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă rtv.net
Foto: Arhivă rtv.net

Cu Europa de Vest însângerată, familiile de romi au războaiele lor pentru supremație. Două grupări din Târgu Jiu s-au răfuit în plină stradă, duiminică noapte, cu săbii și pistoale cu bile. Totul a pornit de la o taxă de protecție pe care una din tabere a refuzat să o achite. Nici nu ai visat cu ce sume colosale își cumpără țiganii liniștea.

Scandalul a pornit de nicăieri, duminică după ora 23.00, în cartierul Panduraș din Târgu Jiu. Două familii de romi, care se cunoșteau de mulți ani, s-au luat la bătaie pe fondul unui conflict pe care l-au avut în urmă cu mai mult timp, în străinătate. Când cearta a degenerat, scandalagiii au aruncat unii în alții cu ce au apucat, ba au folosit și săbii și pistoale cu bile. O femeie a fost împușcată în umărul drept și a ajuns la spital. În acest moment ea e în afara oricărui pericol.

Polițiștii din Gorj au deschis o anchetă și îi cercetează pe agresori pentru tulburarea liniștii publice, vătămare corporală, posesie și uz de arme albe și cu bile fără drept. Se pare că totul a pornit de la o taxă de protecție pe care una din familii a refuzat să o achite celeilalte. Tabăra care a fost atacată susține că cealaltă familie i-a cerut 100.000 de euro pentru a nu-i crea probleme.

 „Ancheta este în desfășurare și vorbim de uz ilegal de arme. NU avem încă o confirmare, însă se pare că e vorba de un conflict care a pornit d ela o taxă de protecție”, a declarat pentru Click! Miruna Prejbeanu, agent șef adjunct în cadrul IPJ Gorj.  

image
image
image
image
image
image
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net