Rabla pentru persoane juridice s-a încheiat, 3.641 de tichete au fost atribuite

Ultima actualizare:

    Programul Rabla pentru perasoane juridice a dus la casarea a peste 3.000 de mașini
Programul Rabla pentru perasoane juridice a dus la casarea a peste 3.000 de mașini

Au fost puține, s-au dat mai multe dar s-au terminat! Programul Rabla pentru persoane juridice s-a încheiat, fiind atribuite în total 3.641 de tichete, în condiţiile în care au fost alocate iniţial 3.000. Potrivit corespondentului Mediafax, printre ultimii beneficiari s-a numărat CNADNR care a obţinut 123 de vouchere de reducere

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă închiderea perioadei de evaluare şi acceptare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în programul Rabla 2014.

În ultima etapă de evaluare, au fost acceptate 464 de noi dosare pentru 1.001 autovehicule şi contestaţii pentru 105 autovehicule. Astfel, numărul tichetelor de reducere, acordate de AFM persoanelor juridice în cadrul programului Rabla, a ajuns la 3.641, în condiţiile în care iniţial fuseseră alocate 3.000 de tichete.

În aceste condiţii, preşedintele AFM, Adrian Gearâp, a dispus suplimentarea sumei alocate iniţial - 21 de milioane de lei - până la 29 milioane lei astfel încât să fie satisfăcute toate cererile persoanelor juridice care au fost aprobate în această sesiune de finanţare.

Ultima listă a persoanelor juridice şi a instituţiilor publice care au fost acceptate în program, este publicată pe site-ul AFM, la secţiunea aferentă programului.

Printre aceşti ultimi beneficiari se regăseşte Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), care a obţinut 123 de tichete.

Beneficiarii programului Rabla pentru persoane juridice au obţinut, prin tichetul valoric, o reducere de 6.500 de lei la casarea unei maşini mai vechi de opt ani pentru achiziţionarea unui nou autovehicul. Pe lângă tichetul de 6.500 de lei, pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, s-a oferit, ca şi anul trecut, un eco-bonus în valoare de 500 lei pentru: achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce CO2 mai mică de 100g/km şi respectiv achiziţionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. Cei care au optat pentru autoturisme cu mai multe dintre aceste caracteristici au putut beneficia de maxim două eco-bonusuri, adică de o reducere suplimentară de 1.000 de lei.

Printre beneficiarii programului Rabla pentru persoane juridice de anul acesta, se mai numără Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), care a obţinut 429 de tichete şi Secretariatul General al Guvernului (SGG), care a obţinut 51 de tichete. Acestea au fost folosite pentru achiziţia a 51 de maşini marca Dacia Duster pentru Republica Moldova.

Anul trecut, în cadrul Programului Rabla pentru persoane juridice, când au fost alocate tot 3.000 de tichete, au fost distribuite 1.670 dintre acestea. Cele mai multe au fost solicitate şi obţinute de Poşta Română - 132 (858.000 de lei) şi Ministerul Afacerilor Interne - 105 (682.500 de lei).

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net