PSD face lista candidaților pentru funcția de premier. Cine are șanse la nominalizare

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea a promis că se va consulta cu partidul său de această dată, în alegerea noului premier
Liviu Dragnea a promis că se va consulta cu partidul său de această dată, în alegerea noului premier

Decizie importantă pentru Social Democarați, dar și pentru români. Duminică, 25 iunie, PSD va face lista candidaților la funcția de premier, chiar cu o zi înaintea consultărilor de la Cotroceni.

UPDATE: Conform unor surse politice din PSD, ultimul nume pe lista celor propuși de Liviu Dragnea pentru funcția de premier ar fi Mihai Tudose, ministru demisionar al Economiei în guvernul Grindeanu și fost ministru al Economiei în Guvernul Ponta, precizează Antena 3

Social-democrații fac lista cu numele candidaților pentru funcția de premier al României. Dacă în iarnă, Liviu Dragnea și-a asumat întreaga răspundere pentru cele două nominalizări, Sevil Shaideh și Sorin Grindeanu, fără să se consulte cu partidul său, de această dată liderul PSD promite să asculte și Comitetul executiv. Nominalizarea urmează să fie votată luni, 26 iunie, în Comitetul Executiv.

Mai mulți membri ai partidului, aflați la conduceri lărgite, și-au exprimat dorința ca următorul șef de la Palatul Victoria să fie unul dintre ei.

”N-am participat la nicio discuție în care să fie vorba de un tehnocrat, a fost vorba întotdeauna de un membru PSD. Partidul are toată legitimitatea să propună un premier, a demonstrat la ultima ședință a Parlamentului, ședința reunită, că avem o majoritate”, a declarat Robert Cazanciuc, senator PSD, conform Digi 24.

Pe de altă parte, există și alte păreri, chiar din interiorul Comitetului executiv, cum ar fi cea a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, care a vorbit despre posibilitatea ca viitorul premier să nu fie neapărat membru din partid.

”Avem colegi și în interiorul partidului și colegi de-ai noștri care au colaborat cu noi în diferite etape chiar dacă acum nu sunt neapărat membri activi”, a fost părerea Gabrielei Firea. Printre numele vehiculate cu șanse la nominalizare se află cele ale Vioricăi Dăncilă, europarlamentar PSD, și Mihai Fifor, președintele Consiliului Național PSD.

Liderii PSD susțin că nimeni nu va mai vota orbeşte propunerea de premier pe care o va face Liviu Dragnea. Oficial, mandatul pentru Cotroceni va fi dat luni dimineaţă, în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Propunerea va fi comunicată apoi parlamentarilor PSD şi ALDE, iar la ora 15.00, numele va fi comunicat de liderii coaliţiei şi preşedintelui, în consultările de la Cotroceni.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net