Procurorii din Dosarul Mineriadei cer ajutorul populației să recunoască victimele

Ultima actualizare:

    Zeci de oameni au fost luați abuziv de pe străzi de comandourile de mineri, bătuți și batjocoriți
Zeci de oameni au fost luați abuziv de pe străzi de comandourile de mineri, bătuți și batjocoriți

Blocaj în Dosarul Mineridei, unde procurorii care se ocupă de caz cer ajutorul opiniei publice pentru a descoperi victimele produse în București de invazia ortacilor din acele zile. Fotografiile a peste 100 de persoane reţinute în 13 iunie 1990, la Mineriadă, au fost publicate, vineri, pe site-ul Ministerul Public potrivit news.ro.

Ministerul Public explică gestul prin faptul că nu are date suficiente care să poată duce la identificarea acestora. Toți cei ridicați de pe străzile Capitalei sub un pretext sau altul de mineri au fost duși la o unitate militară din Măgurele și fotografiați. Din păcate, în albume acești oameni, femei și bărbați figurează doar cu nume şi prenume, fără alte date suplimentare.

Ministerul Public pune la dispoziţie şi două numere de telefon la care pot fi furnizate informaţii despre victimele neidentificate de la mineriada din 13 – 15 iunie 1990: 021 319 38 33 (interior 1244), fax - 021 319 38 89.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, în 23 decembrie, că în dosarul cunoscut sub numele de "Mineriada 13 - 15 iunie 1990” s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, pentru infracţiuni contra umanităţii, faţă de Ion Iliescu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională şi preşedinte al României, Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, Virgil Măgureanu, fost director al Serviciului Român de Informaţii, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepreşedinte al Frontului Salvării Naţionale şi Mugurel Cristian Florescu, general în rezervă, fost adjunct al procurorului general al României şi şef al Direcţiei Procuraturilor Militare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
caroline jpg
costel corduneanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net