Primarul care urăște ziarele: Daniel Băluţă de la Sectorul 4 a ridicat toate chioșcurile „noaptea ca hoții”

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un nou conflict a izbucnit miercuri între difuzorii de presă din sectorul 4 al Capitalei şi primarul Daniel Băluţă, care a anunţat recent că a reziliat contractele privind paza în şcoli. Doi patroni au ajuns la Parchet după ce au protestat pe motiv că li s-a ridicat chioşcul de ziare.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţei Patronale a Difuzorilor de Presă din Bucureşti, 5 chioşcuri de ziare au fost ridicate azi-noapte din Sectorul 4. Aceleaşi surse spun că acţiunea a fost justificată de Primăria Sectorului  4, afirmând că doreşte să reabiliteze bulevardele unde se află acele chioşcuri.

Preşedintele Asociaţei Patronale a Difuzorilor de Presă din Bucureşti a fost ridicat de Poliţie 

În timp ce chioşcurile erau ridicate, câţiva membri ai Asociaţei Patronale a Difuzorilor de Presă din Bucureşti, printre care şi preşedintele acesteia, Ionuţ Neşloveanu, şi soţia acestuia au protestat pentru ca acestea să nu fie luate. În urma încercării lor de a opune rezistenţă, cei doi au fost ridicaţi de Poliţie, iar marţi dimineaţă au fost duşi la parchet. Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluţă, a ridicat în ultimele luni peste 50 de chioşcuri de ziare de pe domeniul public.

Acţiunea ar viza punerea în aplicare a unei hotărâri a Consiliului Local din Sectorul 4, şi anume Hotărârea numărul 62 adoptată la data de 29 septembrie, „privind întreţinerea/ repararea/ cosmetizarea spaţiilor de desfacere prin care se distribuie presa, cărţile şi produsele de papetărie şi a chioşcurilor prin care se pun în vânzare flori şi aranjamente florale, amplasate pe domeniul public şi privat de pe raza Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti“.

Contactaţi de reporterii „Adevărul“, doi dintre difuzorii de presă din Sectorul 4 au declarat că se confruntă cu „o serie de abuzuri fără precedent“ şi că în această situaţie nu se găsesc doar difuzorii de presă din Sectorul 4, ci în toată Caputala. Şi Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a trimis în luna aprilie o adresă către toate primăriile de sector în care solicită luarea unor măsuri pentru deblocarea situaţiei, Primăria Sectorului 4 a continuat să ridice chioşcurile.

Difuzorii de presă nu pot aplica noul regulament al primarului pentru că primarul nu le dă avize   

Ionuţ Nejloveanu, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Presă, a explicat că, deşi 90% dintre difuzorii de presă şi-au dat angajamentul în scris că vor înlocui toate chioşcurile vechi, Primăria Sectorului 4 a refuzat în mod sistematic să acorde autorizaţie de funcţionare şi pe această bază a ridicat în voie peste 50 de chioşcuri, unele dintre ele cu tot cu marfă. 

Mai mult, Nejloveanu susţine că deşi difuzorii de presă au solicitat Primăriei avizele necesare începerii construirii chioşcurilor noi, edilul nu a răspuns solicitărilor şi astfel se găsesc în imposibilitatea absurdă de a aplica regulamentul impus chiar de primar tocmai pentru că acesta nu-şi dă acordul. 

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net