Președintele Iohannis, pasager de lux în trenul spre Ploiești: „A fost în regulă”

Ultima actualizare:

    Președintele a zâmbit mereu în drum spre Ploiești. Foto: Facebook/Klaus Iohannis
Președintele a zâmbit mereu în drum spre Ploiești. Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis nu a mai folosit mașina oficială, miercuri, pentru a se deplasa în interes de serviciu. Șeful statului s-a îmbarcat într-un tren cu destinația Ploiești, unde a participat la o dezbatere pe tema orașelor inteligente din România. Iohannis a mărturisit că nu va repeta experiența și pe ruta București-Sibiu, fiindcă drumul ar fi mult mai lung și obositor.

Klaus Iohannis și-a anunțat plecarea din Gara de Nord printr-o postare pe rețeaua de socializare Facebook. A atașat și o fotografie realizată în vagonul său, în care s-a afișat zâmbitor și mulțumit de modul în care funcționează transportul pe calea ferată pe această rută. La destinație, șeful statului a declarat că a vrut să facă un experiment, dar pe care nu-l va repeta și pe ruta București-Sibiu.

„A fost o călătore foarte plăcută. A trecut ceva timp de când n-am mai fost cu trenul. Am vrut să văd personal cum se circulă în ziua de azi cu trenul. A fost în regulă. Am vrut să dau un semnal despre nevoia de mobilitate. Cu toţii vrem să avem o ţară modernă, europeană, iar mobilitatea face parte din acest concept. Pe ruta Bucureşti-Ploieşti lucrurile funcţionează rezonabil de bine. Mi-ar fi imposibil să merg de la Bucureşti la Sibiu. Aş călători 7 ore şi ar trebui să schimb trenul”. 

Șeful statului a declarat că nu a călătorit gratuit, ci că a plătit 26 de lei pentru un bilet la clasa I.

Klaus Iohannis a participat miercuri la dezbaterea „Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor SMART pentru Ploiești”, organizată de Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești.“Dezbaterea are loc în contextul în care ne apropiem de intrarea în anul Centenarului Marii Uniri. Este un prilej important în care se poate trage linie, se poate face o analiză în legătură cu locul în care se află România în acest moment, în ce stadiu de dezvoltare sunt comunităţile României, dar este şi un prilej important pentru aleşi să-şi informeze cetăţenii în legătură cu perspectivele pe care le au în vedere privind dezvoltarea zonelor rurale şi urbane în România în perioada următoare”, a anunţat Mădălina Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net