Prefectura Gorj, transformată în mănăstire

Ultima actualizare:

    Cetățenii care nu sunt îmbrăcați decent nu pot intra în clădiera prefecturii
Cetățenii care nu sunt îmbrăcați decent nu pot intra în clădiera prefecturii

Măsură fără precedent de la prefectura Gorj! Femeile cu fuste scurte şi bărbaţii în pantaloni scurţi nu au voie să intre în instituție. Deja au fost impuse restricțiile.

Un ordin al prefectului judeţului Gorj, Ciprian-Adrian Florescu, care interzice accesul celor îmbrăcaţi provocator în instituţie, a intrat în vigoare de ieri.

Două femei au fost întoarse din drum de agentul de pază, pentru că acesta a considerat că purtau fuste scurte.

”Toate persoanele care solicită accesul în Palatul Administrativ trebuie să fie îmbrăcate decent şi într-o manieră care arată demnitate şi respect faţă de instituţiile care îşi desfăşoară activitatea în acest obiectiv. Nu vor fi permise articole de îmbrăcăminte sfâşiate, murdare şi zdrenţăroase, articole de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator”, arată Ordinul 194.

Fără șlapi, pantaloni scurți și fuste indecente

Ținuta inacceptabilă include pantaloni scurţi, papuci de plajă, îmbrăcăminte indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist sexist sau obscen. “Nu este o ţinută decentă? Îmi pare rău, eu nu am rochii mai lungi. Cât de lungă să fie? Dar este biserică aici. Instituţiile statului nu sunt o biserică”, i-a spus o femeie stabilită în Italia agentului de pază aflat la intrarea secundară.

Aceasta a venit la Prefectură pentru a obţine o apostilă şi a fost lăsată, după negocieri, să ridice documentul, doar însoţită de o angajată, arată Mediafax.

În sediul Palatului Administrativ se află birourile Serviciului de Înmatriculări Auto, ale Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Gorj, ale Consiliului Judeţean Gorj, dar şi ale parlamentarilor judeţului.

Ordinul emis de prefect a fost contestat de reprezentanţii PNL Gorj.

Avocatul Gigi Pecingină a mersla Prefectură cu blugii rupţi, iar jandarmul aflat la intrarea principală a considerat că este îmbrăcat decent, dovadă că i-a permis să intre.

”Depunem o plângere prealabilă la acest ordin pentru că aşa e procedura şi apoi atacăm la instanţă. E o aberaţie pentru că se îngrădesc multe drepturi ale cetăţenilor şi ale presei. Dacă s-ar fi limitat doar la decent nu cred că trebuia să emită un ordin, dar frustrările sale le pune în practică prin astfel de ordine. Eu am blugii rupţi, un mesaj pe tricou în limba engleză, care poate fi considerat tendenţios, de asta l-am şi luat, dar jandarmii mi-au dat voie probabil pentru că sunt o figură cunoscută, dar dacă eram un simplu cetăţean probabil nu intram în prefectură”, a declarat Pecingină.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net