Povestea Paulei: de la zece chirii în șapte ani, la şefă de promoţie

Ultima actualizare:

    Paula are 17 ani
Paula are 17 ani

O tânără de 17 ani din Cluj este un exemplu nu numai pentru adolescenți, ci și pentru mulți adulți. Paula a absolvit liceul şefă de promoţie, deși viața nu i-a fost deloc ușoară. În şapte ani a stat în zece chirii, clasa a V-a a făcut-o la trei şcoli, a fost internată de trei ori din cauza stresului şi era cât pe ce să renunţe la liceu din pricina banilor.

Povestea greutăţilor Paulei începe în urmă cu câţiva ani şi are un final fericit, scrie adevarul.ro. A absolvit un colegiu tehnic din Cluj-Napoca în ciuda greutăţilor prin care a trecut şi nu oricum, ci şefă de promoţie. Mereu a luat premiul I. Excepţie o face anul când grijile au băgat-o în spital: „De la stresul ăsta, că nu îmi permiteam să fac nimic, în clasa a zecea am ajuns de trei ori internată în spital. De două ori cu gastrită şi o dată cu rinichii, am fost la un pas de a mi se bloca rinichii. A fost anul în care am luat premiul al II-lea, în rest am luat doar premiul I. Deci a fost un an foarte greu, în internat se fura mâncare din oficiu, se furau haine de la spălat, nu a fost uşor”, povestește fata.

De când părinţii ei au hotărât să meargă pe drumuri diferite, Paula a locuit pe parcursul a șapte ani în zece chirii, în diferite sate din zona de câmpie a judeţului Cluj. S-a gândit chiar şi să renunţe la şcoală: „I-am spus mamei că nu mai pot, că nu ne ajung banii şi că mai bine renunţ“. Mama a contrazis-o. Soluţia salvatoare a venit de la o prietenă şi colegă de clasă care beneficia de un program datorită căruia putea să-şi continue şcoala.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net