Ponta: «Elevii vor învăţa după manuale vechi, până se termină procedurile legale»

Ultima actualizare:

    Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat joi că, până se termină toate procedurile legale, elevii vor învăţa tot după manuale vechi, dar şi-a exprimat convingerea că vor apărea şi cărţi noi în ciuda opoziţiei acelora care “au de pierdut” în urma acestei schimbări.

“Până se termină procedurile, proceduri legale, contestaţii, evident că vor învăţa copiii tot din manualele din care au învăţat acum un an, doi, trei, cinci, şapte, nouă. Dar, sunt absolut convins că, la un moment dat, se vor epuiza toate contestaţiile, CNSC, Curtea de Apel, şi vom avea manualele noi, pentru că România are nevoie de un sistem de educaţie modern, care să pregătească copiii pentru secolul XXI şi tineri pentru secolul XXI”, a afirmat prim-ministrul, la finalul evenimentului care a marcat inaugurarea Hanului Gabroveni din centrul vechi al Capitalei, informează Agerpres.

Şeful Executivului a explicat că introducerea manualelor noi şi a celor în formă digitală înseamnă o “schimbare fundamental” la care se opun cei care au de pierdut ca urmare a apariţiei acestora.

“Vreau să vă spun următorul lucru: avem nişte manuale vechi de 11 ani. Toată lumea - părinţi, profesori - a cerut să adaptăm programa şcolară la secolul XXI. Din luna februarie s-a pornit procedura pentru a avea manuale noi, a avea manuale inclusiv în formă digitală. Ce înseamnă manuale digitale? Înseamnă că şi un elev de la Chişinău poate să intre pe Internet şi să descarce acel manual, asta este marea schimbare şi nu mai trebuie să plimbăm şi să tipărim toate lucrurile. Din păcate, ştiţi foarte bine, că asta înseamnă o schimbare fundamentală, înseamnă să ajungem în secolul XXI şi întotdeauna la schimbare există oameni care pierd ceva, oameni care pierd interese, oameni care pierd, până la urmă, un anumit mod de a face şi de a trăi”, a afirmat Ponta.

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net