Poliţistul-fotomodel preferat de Cătălin Botezatu, condamnat pentru abuz în serviciu

Ultima actualizare:

    Mircea Rusu, un comisar cu lipici în industria publicităţii
Mircea Rusu, un comisar cu lipici în industria publicităţii

Comisarul Mircea Rusu, angajat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, a primit închisoare cu suspendare pentru că ar fi folosit agenţi din subordine pe post de bodyguarzi privaţi. Mircea Rusu este şi fotomodel, ajuns celebru pe plan internaţional după ce a prezentat colecţii de modă ale lui Cătălin Botezatu. Sentinţa nu e definitivă.

Mircea Rusu (45 de ani), comisar de poliţie şi un cunoscut fotomodel român, a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Galaţi, luni, la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Procurorii anticorupţie au documentat un dosar potrivit căruia, pe 22 ianuarie 2014, Mircea Rusu, şef al Secţiei 6 Poliţie Rurală Tecuci din cadrul Poliţiei Tecuci,  le-ar fi cerut în mod nelegal subordonaţilor săi, agentul şef adjunct Claudiu Andrei şi agentul şef Lucian Isabel Dobri, să fie bodyguarzi. El le-ar fi solicitat celor doi agenţi să se folosească  de calitatea lor de poliţişti (incluzând uniforma şi insigna de poliţist) şi să-l însoţească pe un prieten al său, cu maşina, într-o comună din judeţul Galaţi.

Rusu, în uniformă de poliţist
Rusu, în uniformă de poliţist

Claudiu Andrei şi Lucian Isabel Dobri ar fi urmat să-i asigure acestuia „protecţia“ în rezolvarea unei probleme personale: ridicarea de la o bancă a unei sume importante de bani. Comisarul Mircea Rusu a fost reținut atunci pentru 24 de ore de procurorii anticorupție. Și superiorul lui Mircea Rusu - șeful Poliţiei Tecuci, Florin Balcan - a ajuns în boxa acuzaților pentru infracţiunea de omisiune a sesizării organelor judiciare.

Judecătorii l-au achitat pe comisarul Florin Balcan. Același verdict l-au primit și Claudiu Andrei, agent şef adjunct, şi Lucian Isabel Dobri, agent şef, trimiși în judecată tot pentru abuz în serviciu. Cei doi polițiști sunt cei care i-au asigurat protecția prietenului lui Mircea Rusu pentru a ridica în siguranță banii de la bancă. Verdictul Tribunalului nu este definitiv, el putând fi atacat la Curtea de Apel Galați.

„George Clooney de România”

Comisarul Mircea Rusu visa să ajungă fotomodel la Hollywood, pozând mulţi ani pentru Cătălin Botezatu, dar și pentru branduri celebre: Porsche, Skoda, Touareg și Gilette. A slăbit peste 30 de kilograme pentru a putea deveni fotomodel, chiar la sugestia lui Cătălin Botezatu. Ulterior, Mircea Rusu, supranumit “George Cooney de România”, a fost selectat să prezinte creațiile vestimentare ale cunoscutului designer, iar de aici a urmat şi recunoașterea internațională. Mina de tip dur a fost pe placul celor din industria de publicitate din Occident, care îl solicitau atât de des, încât a început să aibă probleme cu șefii din Poliție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net