Poftiți în excursie cu căruța!

Ultima actualizare:

    FOTO: adevarul.ro
FOTO: adevarul.ro

V-ați săturat de traficul infernal din orașe? Poftiți în excursie cu căruța. Din Timişoara, direct pe autostradă, turiştii pot ajunge într-o lume aparte. O lume a lucrurilor simple şi bune, care pot fi descoperite pe jos, pe bicicletă sau în căruţă.

Localitatea Marginea se află în partea de nord-est a judeţului Timiş, la 40 km de Lugoj și 100 km de Timișoara.  Aici vin turiști care fug de stresul cotidian, de aglomerație și mâncare fast food.

Reprezentanţii comunei Margina au planuri mari odată ce Autostrada Vestului, porţiunea cea care leagă Lugoj de Deva, a ajuns în buza localităţii, scrie adevarul.ro.

Au un mare avantaj. Totul în zonă a rămas rustic, se poate face o plimbare la trapul cailor, în liniştea pădurii, pot fi vizitate cinci dintre bisericile de lemn din Ţara Făgetului, Muzeului Satului din Sinteşti. Oamenii pot face cunoştiinţă cu tradiţiile şi gastronomia comunei, cu gust aşezate în Casa tradiţională a familiei Codrea din Zorani. “O excursie de o jumătate de zi, care poate fi prelungită un weekend, dacă vă cazaţi la pensiunile din zonă. Se vor lăsa descoperite tradiţiile olăritului de la Jupâneşti, Muzeul “Traian Vuia” sau frumuseţile naturale dintre Valea lui Liman şi Lacul Surduc”, afirmă Delia Barbu, directorul Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş, citată de adevarul.ro.

Cei de la Margina au pregătit un traseu spectaculos cu căruţele. Se pleacă din faţa Infocentrului Turistic, unde oaspeţii primesc un mic dejun tradiţional. Asta înseamnă jumere, slănină, cârnaţi afumaţi, cârnaţi din chişcant, carne din chişcant, unsoare pe pâine cu boia, ou fiert, miere de prună, lapte de vacă, brânză de vacă, caşcaval de vacă, brânză de oaie, brânză de capră, iaurt de casă, ceapă verde/roşie, ridichi, pâine de casă, mălai, plăşinte cu mac/nucă, dulceaţă şi răchie de prună.


    La micul dejun de la Marginea, județul Timiș, se servește înseamnă jumere, slănină, cârnaţi afumaţi, cârnaţi din chişcant, carne din chişcant, unsoare pe pâine cu boia
La micul dejun de la Marginea, județul Timiș, se servește înseamnă jumere, slănină, cârnaţi afumaţi, cârnaţi din chişcant, carne din chişcant, unsoare pe pâine cu boia

“Prima oprire se face la Muzeul Satului din Sinteşti unde învăţătorul Emil Mert va prezenta cele peste 100 de exponate. Este vorba despre obiecte tradiţionale locale precum îmbrăcăminte, mobilier, instrumente muzicale (prin anii 1950 au existat o fanfară şi un cor renumite în Sinteşti), care amintesc despre istoria locului”, spune Damaris Sivu, de la Infocentrul Turistic de la Margina. Un prânz ca la stână Apoi, urmează Casa tradiţională din Zorani, îngrijită şi prezentată de familia Codrea. Mai departe, traseul duce - peste deal - spre Biserica de lemn din Groşi şi se încheie cu un popas la Stâna lui Ovidiu Crişan, unde se va servi un prânz ca la stână (mămăliga cu tochitură la ceaun, brânză şi răchie de prună). Pe drumul de întoarcere se poate face oprire la Biserica de lemn din Margina, iar excursia se încheie tot în faţa Infocentrului Turistic din Margina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net