Percheziţii la peste 40 de traficanţi de ţigări

Ultima actualizare:

    Polițiștii au descoperit cantități record de țigări fără timbru
Polițiștii au descoperit cantități record de țigări fără timbru

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Suceava fac, luni, 70 de percheziţii în Bucureşti şi nouă judeţe, la peste 40 de traficanţi de ţigări, care ar fi produs un prejudiciu de peste 3,5 milioane de euro. Potrivit corespondentului Mediafax, contrabandiştii anchetați fac parte din trei grupări constituite în muncipiul Fălticeni

Anchetatorii percheziţionează 56 de imobile din județul Suceava, trei din Covasna, câte două din Harghita, Brașov și Ilfov și câte una din Bacău, Vrancea, Mureș, Prahova și din București, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava urmează să audieze 44 de persoane suspectate de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă și deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2012-2014, în municipiul Fălticeni și în zona limitrofă au fost constituite trei grupări infracționale care s-au ocupat de contrabandă cu ţigări. Unul dintre grupurile infracționale organizate ar fi desfășurat activități infracționale și cu țigarete de proveniență comunitară, respectiv din Grecia.

"Liderii grupurilor infracționale organizate ar fi coordonat achiziționarea de țigarete de proveniență extracomunitară de la furnizorii de pe raza județului Suceava, care își au domiciliile în zona adiacentă frontierei româno-ucrainene. Ulterior, membrii grupurilor infracționale organizate ar fi identificat cumpărători de pe raza județelor Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Brașov, Mureș, Prahova și din municipiul București, care ar fi sprijinit grupul infracțional organizat prin asigurarea pieței de desfacere a țigaretelor provenite din contrabandă", a precizat Poliţia Română.

Ţigările erau transportate cu autoutilitare, între orele 18.00 și 08.00, pe drumuri puțin circulate, pentru a putea fi observate cu ușurință mașinile de poliție. Persoanele care asigurau traseul de deplasare ar fi luat măsuri de contrafilaj, pentru a identifica dacă transportul este supravegheat de polițiști, susţin anchetatorii.

"Autoutilitarele folosite la transportul ţigaretelor aveau locaşuri special amenajate, pentru disimularea ţigaretelor de provenienţă extracomunitară. Beneficiarii ar fi achitat liderilor grupului infracţional organizat sumele de bani reprezentând contravaloarea ţigaretelor, fie prin intermediul persoanelor trimise în momentul livrării ţigaretelor, fie folosind sisteme de transfer rapid de numerar din cadrul staţiilor de alimentare cu carburanți, apelându-se pentru trimiterea și ridicarea banilor la diverse persoane pentru a ascunde expeditorul și destinatarul real al acestor sume de bani", se mai arată în comunicat.

Prejudiciul produs bugetului de stat de cele trei grupări de contrabandă cu ţigări a fost estimat la peste 3,5 milioane de euro.

Percheziţiile sunt făcute de procurorii DIICOT Suceava şi polițiștii de la combaterea criminalităţii organizate Suceava, Botoșani, Bacău, Iași, Vaslui, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Covasna, București, Ilfov, Vrancea și Ploiești. De asemenea, la acţiune participă polițiști de la serviciile pentru acțiuni speciale din Suceava, Botoșani, Neamț, Bistrița-Năsăud și Iași, precum și jandarmi.

În timpul cercetărilor, cauza a fost sprijinită de Direcția Operațiuni Speciale și Departamentul de Informații și Protecție Internă, precum şi de Serviciul Român de Informații

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net