Oprescu vrea ca parada de 1 Decembrie să fie organizată în Piața Constituției

Ultima actualizare:

    Arcul de Triumf este reabilitat cu fonduri europene
Arcul de Triumf este reabilitat cu fonduri europene

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat vineri că a propus Guvernului Ponta ca parada de 1 Decembrie să se desfîșoare în acest an în Piața Constituției. Potrivit corespondentului Mediafax edilul-șef al Bucureștitului a explicat că a anunțat Executivul de mult timp că lucrările de reabilitare a Arcului de Triumf se vor termina tocmai în martie 2015

"O să ţinem (parada de 1 Decembrie - n.r.) în Piaţa Constituţiei, sau cel puţin aşa am propus, ca să nu-i deranjăm pe cei care defilează. Toţi factorii care suntem implicaţi am discutat în principiu încă din momentul în care am început lucrările la Arcul de Triumf - o vom ţine în Piaţa Constituţiei. Nu ştiu dacă au mai apărut idei pe parcurs, dar cred că aşa ar fi normal, să poată să se desfăşoare actorii principali, respectiv Armata şi celelalte instituţii", a spus primarul Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei a precizat că în Piaţa Constituţiei va fi amenajată o zonă atât pentru public, cât şi pentru oficialităţi.

Lucrările de consolidare, restaurare şi conservare la Arcul de Triumf au început în acest an, termenul de finalizare a proiectului fiind martie 2015.

În ultimii ani, parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a avut loc pe Şoseaua Kiseleff, cu defilarea militarilor din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI şi SPP, precum şi a mijloacelor tehnice, pe sub Arcul de Triumf.

Arcul de Triumf este monument istoric de clasa A, ce comemorează victoria României în Primul Război Mondial. Proiectat de Petre Antonescu, monumentul a fost construit în perioada 1921-1922 şi renovat în perioada 1935 - 1936

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net