Olguța ne liniștește: „Salariile la privat vor crește cu 17%”

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a avut o ieșire publică de natură să liniștească mediul de afaceri din România și pe angajații din sectorul privat, afirmând că lefurile salariaților vor crește cu 17% fără ca privații să miște un deget. Discursul său a fost marcat de ambiguitate, fiindcă în aceeași intervenție a certat companiile private fiindcă îi tratează pe români ca pe niște sclavi.

Olguța Vasilescu dă asigurări că sectorul privat va avea și el de câștigat de pe urma reformării sistemului fiscal. Ministrul muncii a declarat într-o intervenție televizată că lefurile angajaților din sectorul privat vor crește cu 17%, fără ca angajatorii să adauge un leu. Creșterea salarială va fi posibilă, spune Vasilescu, după modificarea legislației, care presupune renunțarea la taxarea firmelor pentru salariile angajaților. Salariații ar urma să primească în mână actualul salariu brut, urmând să-și plătească singuri impozitul pe venit. Doar contribuțiile sociale la fondurile de sănătate și pensii se vor reține la sursă, ca și până acum.

„Când vorbim de schimbarea sistemului fiscal de anul viitor o să vedeţi că netul la angajatul din privat creşte cu 17 la sută, chiar dacă angajatorul nu mai pune acum nici un leu decât are acum în plată. Să nu creadă cineva că am abandonat mediul privat. În condiţiile în care dăm mediului de faceri toate aceste facilităţi, ne aşteptăm ca banii să se ducă nu numai în profitul lor, în buzunarul lor, ci să meargă şi către partea de investiţii, către partea de salarizare, ca să poată să aducă cât mai mulţi români în clasa de mijloc”, a declarat Olguța Vasilescu la un post de televiziune.

În aceeași intervenție, ministrul muncii a atacat firmele private, pe care cu puțin timp în urmă le asigura de tot suportul său.

„Marile companii private trebuie să înţeleagă că românii nu mai sunt sclavii nimănui şi că trebuie să muncească şi ei pe salarii decente. Poate că nu vor putea din primii ani să facă salarii ca în UE, dar îşi vor permite să crească toate aceste venituri ale angajaţilor lor numai în condiţiile în care, atenţie!, statul român le face facilităţi fiscale”, a spus ministrul muncii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net