O studentă la medicină, românca ucisă de furtună în Austria

Ultima actualizare:

    Alexandra urma să înceapă anul II la Facultatea de Medicină din Salzburg
Alexandra urma să înceapă anul II la Facultatea de Medicină din Salzburg

Noi amănunte în cazul româncei de 19 ani, ucise la sfârșitul săptămânii de furtună în Austria. Tânăra Alexandra Prelucă era din comuna suceveană Capu Câmpului, urma o facultate de Medicină în Austria și a murit, alături de un alt bărbat, după ce vijelia a pus la pământ un cort în care se aflau aproape 700 de persoane, în nord-vestul Austriei relatează monitoruldesuceava.ro.

Românca ucisă de furtună în Austria făcea voluntariat în momentul în care a avut loc tragedia în localitatea Hohnhart din nord-vestul Austriei, informează Monitorul de Suceava. Ceea ce trebuia să fie o sărbătoare s-a transformat într-un coșmar. O furtună puternică a distrus cortul unei berării, în care se aflau aproape 700 de oameni, după cum relatează presa din Austria.

Alexandra Prelucă a avut parte de o moarte violentă. Un stâlp metalic a strivit-o atât pe ea, cât și pe un tânăr de 28 de ani. Amândoi au murit pe loc. Cel puțin alte 40 de persoane au fost rănite, dintre care zece s-au ales cu rănit grave.

Vestea morții Alexandrei Prelucă a căzut ca un trăznet asupra rudelor din Capu Câmpului din Suceava, localitatea natală a tinerei. Potrivit apropiaților, Alexandra a plecat în Austria în 2006, împreună cu părinții.

Tânăra era studentă la o facultate de Medicină şi terminase anul I. În toamnă urma să înceapă al doilea an de studii. Chinuite de durere, rudele spun că Alexandra era implicată, pe perioada vacanței, în acțiuni de voluntariat. Petrecerea organizată din cort avea legătură cu activitățile sale.

Cel puţin 30 de localnici vor merge la înmormântare, în Austria.

Funeraliile vor avea loc joi, în Austria.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net