O porcărie pe piaţa asigurărilor: îţi schimbi maşina, plăteşti RCA de şofer începător

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ai fost un şofer model ani de zile şi ai primit bonificaţii din partea asiguratorilor RCA? Dacă îţi schimbi maşina o iei de la zero!

Un aspect mai puţin cunoscut şoferilor în privinţa poliţei de asigurare RCA este cel legat de sistemul bonus malus. Click! vă arată ce este acesta, cum se obţine şi mai ales cum poate fi păstrat.

Sistemul bonus malus funcţionează, aparent, după câteva reguli clare şi simple. Şoferii care nu au fost implicaţi în accidente rutiere sunt recompensaţi printr-o reducere a poliţiei RCA, iar cei mai “ghinioşti”, care au avut daune, vor plăti mai mult la următoarea asigurare obligatorie.

În realitate, practica bonus malus are un mare minus: culmea, nu se aplică pentru şofer, ci pentru maşină. Astfel că un şofer “curat” care a acumulat de-a lungul anilor un bonus substanţial îl pierde pe tot în momentul în care îşi cumpără o maşină nouă. La fel ca orice începător.

Invers, dacă un şofer a comis mai multe accidente rutiere din care au rezultat daune importante, devine curat ca lacrima odată cu schimbarea maşinii.

Există totuşi o modalitate de a recupera punctele bonus malul, însă şi aceasta este anapoda şi nu îi ajută prea mult pe şoferi. Ei trebuie s prezinte dovada radierii maşinii vechi cu data anterioară achiziţionării autoturismului nou, abia apoi putând solicita transferul bonusului.

“Trebuie să scăpaţi de maşina veche, să aduceţi dovada că aţi radiat-o înainte să o cumpăraţi pe cea nouă. Şi oricum, transferul bonusului nu se face la prima poliţă, cea în vederea înmatriculării, ci abia de la a doua încolo. Ştiu, este absurd…”, a recunoscut, pentru Click!, agentul unei companii de asigurări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net