“Nu mai găseşti asemenea roşii!”. Care e secretul tomatelor din soiul “Prisca”

Ultima actualizare:

    "Sunt zemoase şi dulci", se laudă nea GicăFoto: "Adevărul"
"Sunt zemoase şi dulci", se laudă nea GicăFoto: "Adevărul"

Îţi lingi degetele! Un agricultor din comuna arădeană Macea produce un soi rar de roşii. „Prisca” nu se mai cultivă de mulţi ani, din pricina faptului că nu rezistă la păstrare şi la transport. În doar două sau trei zile sunt moi şi mai pot fi folosite doar pentru bulion.

E convins că are cele mai bune roşii din România! Gheorghe Pantea (73 de ani) explică de ce a ales acest soi de roşii, în ce condiţii le cultivă şi care este diferenţa dintre aceste tomate şi cele aduse din alte ţări europene.

“Acest soi de roşii e scos din uz de mulţi ani. Motivul este că nu rezistă la transport şi păstrare. Aceste tomate ţin doar două sau trei zile, apoi devin moi. Din acest motiv, toţi se feresc să producă asemenea roşii”, povesteşte nea Gică. “Eu cultiv acest soi pentru că este foarte gustos. Nu mai găseşti aşa ceva. Eu le prefer pe acestea, întrucât sunt mai zemoase şi mai dulci. Cele din hipermarket ţin şi trei săptămâni pe raft, sunt frumoase, dar nu au gustul acesta bun”, e convins agricultorul.

Arădeanul vinde roşiile cu 6 lei kilogramul. “În alţi ani, la început de iulie, kilogramul de roşii se vindea cu doi sau trei lei. Acum piaţa stă bine şi sunt mulţumit”, mai spune Gheorghe Pantea. Citeşte articolul complet pe adevarul.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net