"Nu e bună ca la mama, da’ e 10 lei tava!"

Ultima actualizare:
Înainte de festivități,  studenții au luat  cu asalt cantinele
Înainte de festivități, studenții au luat cu asalt cantinele

A fost vuiet mare, miercuri, când a început noul an universitar. Înainte de a merge la festivităţi, studenţii au făcut coadă la cantinele din campusuri, unde se găteşte ca la mama şi costă puţin.

Găseşti cantinele Politehnicii Bucureşti după arome. Miroase a plăcinte, mirodenii,  grătare, murături şi chifteluţe. Ciprian avea o foame de lup. ”Am luat de toate, ca să îmi ajungă până spre seară. Am adus şi de acasă, de la mama, dar am avut poftă de mâncare  caldă. De fapt, am vrut şi să testez cum e prin cantine pentru că sunt boboc”, ne-a spus Ciprian, student în anul I, la Facultatea de Electronică.

Şi-a umplut tava cu ciorbiţă de purcel, şniţel de pui cu piure, un ştrudel cu mere, patru felii mari de pâine.

Totul a costat 10 lei. O altă cantină, din campusul Leu din Capitală, este proaspăt renovată. Aici am găsit-o pe doamna Gabi, cea care pregăteşte ciorbele şi supele pentru studenţi. ”Vin zilnic să mănânce o ciorbiţă caldă, ca la mama acasă. De dimineaţa, până seara, se vând în jur de 500 de porţii. Azi am făcut ciorbă de purcel, supă de legume şi de pui. S-au vândut ca pâinea caldă, mai ales că o porţie costă 2,70 lei”, ne-a explicat doamna Gabi. În căminele Politehnicii Bucureşti sunt cei mai mulţi studenţi din ţară, circa 14.500, majoritatea clienţi zilnici ai cantinelor.

Bucătăreasa Gabi  face ciorbe ”ca  la mama acasă”  pentru căminiști
Bucătăreasa Gabi face ciorbe ”ca la mama acasă” pentru căminiști


    Bucătăreasa Gabi  face ciorbe ”ca  la mama acasă”  pentru căminiștiFoto: Dorin Constanda
Bucătăreasa Gabi face ciorbe ”ca la mama acasă” pentru căminiștiFoto: Dorin Constanda

O ciorbă costă 1,60 lei, iar cotletul doar 3,90 lei

- ciorba de fasole costă doar 1,60 lei;

- o porţie de ciorbă ţărănescă de pasăre este 2,70 lei;

- o porţie de piure de cartofi e 1,50 lei;

- un şniţel de pui e 2,80 lei;

- un cotlet de porc la grătar, 3,90 lei;

- pulpe de pui la tavă, 2,40 lei;

- mămăligă cu brânză de vaci şi smântână, 3,60 lei.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net