Nici o scară de bloc fără second-hand

Ultima actualizare:

    Ana Maria Cârstea se îmbracă numai de la second-hand Fotografii: Florin Şuler
Ana Maria Cârstea se îmbracă numai de la second-hand Fotografii: Florin Şuler

Suntem săraci, dar ţinem la etichetă. Ne îmbrăcăm la mâna a doua, dar folosim numai ţoale de firmă. Afacerea second-hand merge atât de bine, încât nu există stradă fără două-trei magazine de vechituri.

În România, afacerea ”second hand” este una dintre cele mai profitabile. Magazinele axate pe articole la mâna a doua şi-au extins oferta de la tricouri şi pulovere la costume de lux, obiecte de uz casnic şi chiar jucării. Oamenii formeză cozi uriaşe, mai ales în zilele de marfă. Şi cum să fie altfel când cu 10-15 lei te poţi îmbrăca pentru tot sezonul.

simeon stalpnicul png

”Majoritatea sunt haine purtate, dar găseşti şi lucruri noi. Cu câţiva lei poţi lua lucruri de calitate. Sunt haine de firmă care se vând la preţuri modice. De ce aş merge la magazin să iau ceva prost şi să dau cât nu face? Uitaţi-vă şi dumneavoastră: o pereche de pantofi de vară costă 20 de lei. Pe ăştia din piciore îi port de ani buni şi tot o nimica toată am dat pe ei”, spune Ana Maria Cârstea (47 de ani), o clientă fidelă a ”SH-urilor” din sectorul 2 al Capitalei. Comercianţii sunt mulţumiţi şi îşi extind afacerile. Unii vând articolele la bucată, alţii la kilogram. Se fac bani din sărăcie şi toată lumea e fericită: patronii îşi umplu buzunarele, iar oamenii de rând....şifonierele. ”Primăvara şi toamna e cel mai aglomerat. Atunci se schimbă garderoba şi clienţii dau iama la haine noi. E drept, la mâna a doua...”, spune patronul unui SH din cartierul bucureştean Teiul Doamnei.

5 ponturi ca să alegeţi o haină de calitate

Vânzătorii magazinelor second-hand au chiar o listă cu ponturi pentru clienţi. Sunt câteva reguli de aur care vă ajută să nu daţi greş atunci când alegeţi un articol vestimentar sau de încălţămite:

Culoarea. Evitaţi culorile spălăcite, e semn că materialul este obosit şi nu mai rezistă mult.

Mirosul. O haină nu trebuie să miroasă a mucegai sau a rânced.

Cusăturile. Verificaţi tivul hainei! Este primul loc care cedează la uzură îndelungată.

Scamele. Un material de calitate nu trebuie să fie scămoşat. 

Atenţie! Chiar dacă îmbrăcămintea ajunge în magazin deja dezinfectată, este recomandat să fie spălată înainte de a fi purtată!

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net