„Neamțul” Iohannis: «Încurajați copiii să învețe limba română»

Ultima actualizare:

    Președintele Iohannis încurajează familiile de români din diaspora să nu-și uite originile
Președintele Iohannis încurajează familiile de români din diaspora să nu-și uite originile

Președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe românii care locuiesc sau muncesc în afara țării să-i încurajeze pe copiii lor să învețe limba română. Mesajul președintelui a fost lansat pe site-ul Administrației Prezidențiale cu prilejul Zilei Limbii Române.

Președintele Klaus Iohannis obișnuiește să se adreseze românilor pe Facebook, cu prilejul marilor sărbători naționale. De data aceasta, șeful statului a preferat să posteze mesajul de Ziua Limbii Române doar pe site-ul Administrației Prezidențiale. „Neamțul” Iohannis le-a spus românilor din diaspora să-și încurajeze copiii să vorbească și să iubească limba maternă.

„Celebrăm unul dintre cele mai importante elemente definitorii ale identităţii noastre naţionale. Limba română ne exprimă cultura, valorile şi bogăţia tradiţiilor şi ne uneşte într-o mare comunitate spirituală pe toţi cei care o vorbim, indiferent de locul în care trăim. În această zi de sărbătoare, gândurile mele se îndreaptă către românii din ţară, către cei din Republica Moldova, precum şi către cei din diaspora, pentru care limba este legătura vie cu originile şi identitatea naţională. "Încurajez familiile de români de pretutindeni să-şi înveţe copiii limba română şi să-i îndemne nu doar să cunoască, ci să-şi iubească limba maternă. La mulți ani tuturor vorbitorilor de limbă română, oriunde v-ați afla!

Klaus Iohannis rămâne în topul celor mai populare figuri politice din România, în ciuda scăderii încrederii populației din ultimele luni. Președintele are peste 1,6 milioane de simpatizanți pe cea mai utilizată rețea de socializare din România. Sute de români comentează fiecare postare a președintelui, în timp ce zeci de mii apreciază fiecare ieșire publică a sa pe această rețea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net