A murit Marina Sturdza, descendentă a uneia dintre cele mai vechi familii românești

Ultima actualizare:

    Prințesa Marina Sturdza a încetat din viață duminică la New YorkFoto: Valentin Kirgan
Prințesa Marina Sturdza a încetat din viață duminică la New YorkFoto: Valentin Kirgan

Prințesa Marina Sturdza, descendentă a unei dintre cele mai vechi familii românești (până la cca. 1540) a încetat din viață duminică, 22 octombrie, la New York. A murit la vârsta de 65 de ani, după ce și-a dedicat întraga viață actelor de caritate.

Anunțul decesului Marinei Sturdza a fost făcut de jurnalista Marilena Rotaru, pe contul său de Facebook. Marina Sturdza a fost jurnalistă, vicepreședinte al casei de modă Oscar de la Renta, director UNICEF și și-a dedicat o bună parte din activitatea profesională actelor de caritate, precizează Adevărul.ro.

"Noi suntem, până la urmă, cei care au fost şterşi din cărţile de istorie. Eu, însă, am fost atât de bine primită de generaţiile tinere, cu atâta delicateţe şi cu atâta generozitate, încât cred că există speranţă. Nu sunt genul care să facă precizări cu privire la titlurile nobiliare, am vorbit rar despre acest lucru de-a lungul timpului. În primii ani de viaţă nici măcar nu l-am menţionat vreodată. Cine ştie, ştie, iar cine nu, poate că nici nu trebuie să ştie", spunea Marina Sturdza, în timpul vieții.

Ea s-a născut pe 1 aprilie 1952, în România, dar de la vârsta de trei ani, a fost nevoită să trăiască în exil, în Canada, din cauza represaliilor regimului comunist. Peste ocean, ea a devenit jurnalistă, iar mai târziu, a mers la Geneva, unde a lucrat la UNICEF.

S-a întors în România după 1990, dar activitatea sa profesională s-a extins și în Republica Moldova, unde a contribuit la deschiderea Hospice „Angelus”, primul centru de îngrijire paliativă pentru pacienți cu boli aflate în stadii terminale.

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net