A murit captiv în maşina înghiţită de pământ

Ultima actualizare:

    Un bărbat de 60 de ani a fost găsit de  pompieri decedat
Un bărbat de 60 de ani a fost găsit de pompieri decedat

A fost prăpăd, în judeţul Mehedinţi, după ce a plouat cu găleata toată noaptea. La Orşova, un şofer prins cu tot cu maşină sub pământ, după o alunecare de teren, a murit. Alte două maşini au fost luate de viitură. În comuna Eşelniţa, două persoane sunt date dispărute şi 900 de gospodării se află sub ape.

Misiune dificilă, luni, pentru pompierii din judeţul Mehedinţi! După ce drumul a fost blocat de bolovani căzuţi de pe versanţi, au mers mai bine de 1 km şi jumătate, pe jos, prin mâl, să ajute persoanele prinse de viitură în Orşova.

Oamenii aşteptau salvatorii refugiaţi pe un ponton, după ce clădirea în care se aflau a fost acoperită de pământul căzut dintr-un mal surpat. La câteva sute de metri mai sus, un bărbat fusese înghiţit de pământ cu tot cu maşina în care circula.

Mai multe maşini  au fost luate  de viitură
Mai multe maşini au fost luate de viitură

Autoturismul era căzut într-o râpă, acoperit cu pământ, trunchiuri de copaci şi alte materiale căzute de pe versanţi, iar şoferul rămas captiv înăuntru era deja mort. Medicii nu au mai putut face nimic pentru bărbatul de 60 de ani, din Timiş.

Pompierii au stins şi un incendiu care a cuprins o locuinţă şi au scos apa din curţile inundate ale oamenilor din localităţile Orşova şi Ţigănaşi. 67 de elevi şi profesori au fost evacuaţi din calea apelor, iar 3 copii au fost salvaţi din apele Dunării.

Doi oameni sunt dispăruţi

Un bărbat şi o femeie au dispărut, luni după-amiază, din comuna Eşelniţa. Bărbatul în vârstă de 54 de ani a fost luat de viitură chiar din faţa rudelor care nu au putut interveni să-l salveze, din cauza puhoaielor. Şi o femeie de 70 de ani este de negăsit.

”Întreaga comună este sub apă. Plouă torenţial, oamenii sunt disperaţi şi se roagă la Dumnezeu. Avem 900 de gospodării inundate de furtuna puternică”, a spus Ion Ciuru, primarul comunei Eşelniţa. Poliţia de frontieră a intervenit şi pentru a salva o femeie însărcinată care a cerut ajutor pentru a ajunge la spital.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net