Monica Pop, mărturisiri despre cancerul care i-a recidivat: "Nu cred în vindecări miraculoase!"

Ultima actualizare:

    Monica Pop a aflat că suferă de cancer la colon în urma unor dureri acute de stomacFoto: Facebook
Monica Pop a aflat că suferă de cancer la colon în urma unor dureri acute de stomacFoto: Facebook

Tranşantă în faţa bolii, aşa cum este în cabinetul de la Spitalul de Oftalmologie când are de luat o decizie grea, Monica Pop nu renunţă la luptă pe care o duce de câţiva ani cu cancerul de colon de care suferă. Medicul a trecut prin mai multe cure de citostatice şi intervenţii chirurgicale, dar este o fire optimistă, iar starea de sănătate şi tratamentele i-au permis să meargă la spital şi să-şi facă în continuare cu dedicaţie profesia.

Monica Pop nu se ascunde în faţa bolii. Ştie că suferă de o afecţiune gravă, dar nu este înspăimântată încât să abandoneze lupta. Medicul şi-a deschis sufletul în faţa Florentinei Fântânaru, într-un interviu la emisiunea "Dincolo de aparenţe" şi a povestit cum a început calvarul ei. "Nu au fost semne evidente. Aveam aşa la două-trei luni nişte dureri. Nu m-am dus la ecografie, deşi am fost sfătuită să fac asta. La mine am greşit diagnosticul, la alţii nu îl greşesc! Am făcut o peritonită, dar nici atunci nu s-a descoperit. După o lună de la operaţie s-a văzut o stenoză. Am fost supusă unei irigoscopii, şi la această investigaţie, am văzut reacţia medicului radiolog. Atunci am ştiut că ce era acolo, era malign, erau 10 centrimetri de stenoză. Postoperator nu am avut nimic, deşi boala era acolo. Din păcate după aproape trei ani am făcut o recidivă, ceea ce este extrem de grav. Aveam recidivă şi mă simţeam foarte bine. Am făcut un PET-CT (n.r. investigaţie prin care este scanat tot corpul) şi acolo s-a văzut", şi-a început doctoriţa povestea.

A fost la un pas de moarte din cauza unei reacţii alergice

Chiar dacă a suportat tratemnete grele, Monica Pop nu s-a descurajat şi a continuat să rămână la fel de activă. La una dintre curele de chimioterapie a suferit o reacţie alergică brutală şi a trebuit să le ceară oncologilor să intervină cu injecţii pentru a depăşi şocul anafilactic.   


    Prof. Monica Pop a trecut printr-un tratament chinuitor, dar nu a abandonatfoto: arhiva personală
Prof. Monica Pop a trecut printr-un tratament chinuitor, dar nu a abandonatfoto: arhiva personală

"Am ales să mă comport faţă de mine însămi altfel. M-am dus la spital imediat după operaţie. Am mers cum am putut. Colegii s-au purtat cu protecţie, nu am cuvinte... Tratamentul citostatic nu este atât de îngrozitor cum se spune. Am făcut mai multe medicamente, care mi se făceau la intervale diferite de timp. Sunt nişte probleme, nişte reacţii, dar nu atât de mari încât să nu fie depăşite. Eu mă duceam la spital după cură. S-a întâmplat să am mâncărime în palme şi tălpi şi am rugat să mi se scoată de urgenţă perfuzia. Am făcut eritem polimorf, o erupţie severă, şi abia la a patra injecţie a început să dea înapoi. După două ore m-am dus să fac cumpărături, pentru că avem treabă. Recomand tuturor să nu stea acasă. Din cei care nu mai sunt în viaţă 80 la sută au stat acasă. E bine să nu vorbeşti tot timpul despre asta. Eu am răspuns la orice fel de întrebare pe tema asta, dar sunt unele persoane care ascund faptul că sunt bolnave", a completat oftalmologul lăsând să se înţeleagă faptul că nici când a trecut pe lângă moarte nu s-a menajat. 

A făcut bioenergie cu un medic chinez

Monica Pop susţine că munca este singura activitate care o ajută să treacă peste boală. Nu este o persoană religioasă, aşa că nu îşi găseşte liniştea la biserică. "Boala poată să revină şi orice om trăieşte cu sabia deasupra capului, dar sa nu spuneţi că este o boală incurabilă, pentru că nu este deloc aşa. Există cancere care s-au retras singure. Este o boală severă, dar se poate scăpa. Eu nu cred în vindecări miraculoase. Boala modifică foarte mult starea de spirit. Am urmat tratamentele prescrise şi în plus am făcut un fel de bioenergie pe care o face un medic chinez, la noi în România.


    Aşa arăta Monica Pop după ce a slăbise 37 de kilogramefoto: arhiva personală
Aşa arăta Monica Pop după ce a slăbise 37 de kilogramefoto: arhiva personală

Nu cred că mi-a făcut rău, nu mi-a făcut în niciun fel. Eu am avut nişte ganglioni afectaţi şi ăştia mai trimit celule prin corp. De aia am făcut şi recidiva. Tot timpul am avut o sensibilitate gastrică. După ce m-am îmbolnăvit, m-am întrebat de ce. Mă gândeam dacă am păcate, îmi făceam alte probleme. Mi-am luat viaţa de la început şi am văzut câte prostii am făcut faţă de bunica mea. Bătaie am luat de la 7 la 12 ani, zilnic, pe merit! Singura mea greşeală a fost că nu m-am dus când trebuia să fac colonoscopia. Am considerat foarte nedrept ce mi s-a întâmplat. Nu am făcut nimic atât de grav încât să plătesc aşa de mult. Sunt oameni care au omorât şi nu au nimic şi eu la cât bine am făcut pavienţilor... Rata de cancer a crescut îngrijorător. Acum este de 1 la 4, în trecut era de 1 la 27 de persoane", a mai spus medicul.

Monica Pop vrea să reia curele de slăbire, care în trecut au făcut-o să dea jos 37 de kilograme, iar motivul ei este unul de ordin psiholog. Se pare că silueta o ajuta să aibă o stare foarte bună şi îşi doreşte să ajungă din nou să arate şi să se simtă bine în pielea ei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net