Modele VW interzise la vânzare

Ultima actualizare:

    Click! îți spune care sunt acele modele VW interzise la vânzareFoto: AP
Click! îți spune care sunt acele modele VW interzise la vânzareFoto: AP

Modele VW interzise la vânzare: RAR (Registrul Auto Român) a anunțat joi (1 octombrie) că a solicitat Ministerului Transportului din Germania să comunice planul de măsuri și calendarul prin care Volkswagen va rezolva scandalul emisiilor. Nu se vor mai elibera cărți de indentitate pentru modele VW euro 5, în România. Și alte țări au reacționat cu privire la scandalul Volkswagen.

Modele VW interzise la vânzare: Scandalul Volkswagen continuă. Elveția a anunțat că a interzis vânzarea modelelor Volkswagen implicate în scandalul emisiilor poluante. Această măsură afectează și alte mărci ale grupului, precum Skoda și Seat. Decizia se referă la automobilele diesel care conțin softul capabil să reducă nivelul noxelor, în timpul testărilor oficiale ale automobilelor. Modele VW interzise la vânzare: Pe lângă automobilele VW din categoria Euro 5, măsura va afecta și mărcile Seat și Skoda. Măsura este limitată la vehiculele care urmează să fie vândute sau înmatriculate.

Modele VW interzise la vânzare: RAR a confirmat că nu mai eliberează cărți de identitate pentru mașinile Volkswagen care urmau să fie vândute în România. Șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu menționat că este vorba de maximum 300 de mașini cu motoare Euro 5 noi, aflate pe stocurile dealerilor mărcii. Măsura nu va afecta mașinile cu motoare de tip Euro 6, potrivit digi24.

Modele VW interzise la vânzare: Șeful Senatului consideră că statul român a fost înșelat, pentru că a încasat, prin taxa de mediu, mai pușini bani pentru mașinile care poluează mai mult: “Cred că statul român trebuie să acționeze, aşa cum fac și celelalte ţări, de exemplu Belgia s-a constituit parte civilă împotriva Volkswagen, în Spania guvernul a hotărât să penalizeze cu 1.000 de euro constructorul pentru fiecare maşină vândută”.

Modele VW interzise la vânzare: Cu toate că Tăriceanu a precizat că ar fi vorba de 300 de mașini, alte surse susțin că în România sunt peste 100.000 de mașini dotate cu softul care păcălesc testele de mediu. 5 milioane de mașini Volkswagen din toată lumea vor fi rechemate în service.

Modele VW interzise la vânzare: Dealerii care nu respectă regulile vor fi amendați

Modele VW interzise la vânzare: Dealerii Volkswagen care vând mașini germane în România pot primi o amendă de până la 100.000 de lei, potrivit președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Marius Dunca.

Modele VW interzise la vânzare: Registrul Auto Român nu dispune, în prezent, de date concrete privind numărul de mașini Volkswagen echipate cu motoare diesel dotate cu softul care permite manipularea testelor de emisii CO2.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net