Moarte suspectă la Mănăstirea Putna. Un tânăr, viitor preot, și-a prins capul în lift

Ultima actualizare:

    Tâmăruș seminarist ajuta călugării cu pregătirile hramului Mănăstirii Putnafoto: Facebook
Tâmăruș seminarist ajuta călugării cu pregătirile hramului Mănăstirii Putnafoto: Facebook

Un tânăr seminarist care își petrecea vacanța înconjurat de călugări și-a găsit sfârșitul la Mănăstirea Putna. Sebastian Lungu, un elev de 17 ani, a decedat în urma unor leziuni cerebrale cu care a fost diagnosticat după un accident petrecut într-o pivniţă a Mănăstirii Putna. Tânărul şi-a prins capul între două bare de metal care închideau un lift pentru cărat marfă.

Sebastian Lungu era elev la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Vasile cel Mare” din Iași și ajuta călugării Mănăstirii Putna cu pregătirile ceremoniilor religioase dedicate hramului lăcașului, pe 15 august, când creștinii pomenesc Adormirea Maicii Domunului. Minorul a murit luni, 14 august, la Spitalul Neurochirurgie din Iași în urma unor leziuni cerebrale cu care a fost diagnosticat după un accident petrecut într-o pivniţă a Mănăstirii Putna.Adolescentul se afla la mănăstirea din județul Suceava împreună cu alți patru colegi de seminar. Vineri, 11 august, în jur de ora 14.00, seminaristul care ajuta călugării de la bucătăria mănăstirii a coborât într-o pivniţă, să aducă nişte alimente. Tânărul s-a rănit grav după ce şi-a prins capul între barele liftului de marfă care deserveşte pivniţa.

„Pacientul a ajuns la noi cu leziuni neurologice importante şi grave. Tânărul s-a pierdut în ciuda eforturilor colegilor mei care au apelat la o tehnică de top pentru salvarea lui, respectiv la o intervenţie endoscopică pe care o practică numai spitalele performante. În cursul internării, însă, starea pacientului a fost oscilantă, când bună, când rea şi foarte rea”, a precizat dr. Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi, potrivit Adevărul.


    Sebastian se afla la mănăstire împreună cu alți patru colegi de seminarfoto: Facebook
Sebastian se afla la mănăstire împreună cu alți patru colegi de seminarfoto: Facebook

În cauză, IPJ Suceava a întocmit, iniţial, un dosar penal de vătămare corporală. Ulterior, după decesul tânărului, încadrarea juridică a cazului s-a modificat în ucidere din culpă. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net