Mircea Băsescu a fost eliberat

Ultima actualizare:

    Mircea Băsescu a fost arestat în 20 iunie
Mircea Băsescu a fost arestat în 20 iunie

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, va fi judecat în arest la domiciliu, a decis, miercuri, Curtea de Apel Constanța.

UPDATE ORA 15.17. Mircea Băsescu a ieşit miercuri din arestul Poliţiei Capitalei, fiind aşteptat de doi dintre avocaţii săi, cu care a plecat spre Constanţa, unde va sta în arest la domiciliu. Fratele preşedintelui nu a făcut nicio declaraţie, după ce a ieşit pe poarta arestului Poliţiei Capitalei mergând direct la maşina unuia dintre avocaţii săi, cu care a plecat spre locuinţa sa din Constanţa.

Miercuri, magistrații Curții de Apel Constanța au decis ridicarea măsurii arestului preventiv atât în cazul lui Mircea Băsescu, cât și al lui Marian Căpățînă, judecat în același dosar, iar decizia este definitivă.

Astfel, că în cursul acestei zile Mircea Băsescu și Marian Căpățînă vor fi puși în libertate.

Mircea Băsescu se află în arestul Poliției Capitalei, în timp ce Marian Căpățînă este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au făcut mai multe solicitări pentru a fi judecați sub control judiciar sau în arest la domiciliu, de fiecare dată cererile acestora fiind respinse de instanță.

Ultima dată, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au cerut eliberarea din arest preventiv în 14 noiembrie, când a avut loc primul termen pe fond în acest dosar și când cei doi au dat declarații contradictorii în fața instanței. Joia trecută, Tribunalul Constanța le-a respins solicitările și a constatat legalitatea măsurii de arestare preventivă, decizia fiind atacată la Curtea de Apel Constanța.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză. Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelaşi scop.

Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro. Marian Căpăţână este acuzat că şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.

Pe de altă parte, în urma unei plângeri făcute de Mircea Băsescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis în judecată pentru şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, în timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, şi fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost deferiţi justiţiei pentru şantaj cu circumstanţe agravante.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită justiţiei pentru şantaj.

Tot Tribunalul Constanţa judecă şi acest dosar, în care fratele preşedintelui apare ca parte vătămată şi în care inculpaţi sunt cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial - soţia acestuia, Fănica Anghel, cei doi fii şi fiica, Florin, Grinică Ion şi Izaura Anghel şi concubinul acesteia din urmă, Marius Constantin, acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net