Ministrul Muncii: ”Sindicaliștii protestează pentru tăierea salariilor nepământești”

Ultima actualizare:

    Olguța Vasilescu vrea să facă curățenie în sistemul de salarizare
Olguța Vasilescu vrea să facă curățenie în sistemul de salarizare

Greva din administrație nu e văzută cu ochi de ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu. Ea îi acuză pe liderii de sindicat că-i împing pe funcționarii publici că fac grevă pentru faptul că vor fi tăiate salariile nesimțite.

„Tot aud de la diferite sindicate care protestează pentru cei 3% cărora le scad salariile. Sunt oameni cu salarii nepământeşti, alea nu sunt salarii pentru România. Când vorbim de 20.000 de lei salariu, nu e normal, şi de aia le-am scăzut. La baza piramidei s-au dublat salariile”, a declarat Olguţa Vasilescu la România TV.

Ea a dat exemplul IT-iștilor din Justiție care câștigă 9.000 de pe lună, în timp ce colegii lor încadrați pe aceeași poziție, dar într-o altă instituție, pleacă acasă cu bani mult mai puțini. „IT-iștii din primărie au 2.000 de lei. Ce s-a întâmplat în Ministerul Justiţiei este incredibil. În afară de magistraţi sunt multe alte categorii care au drepturile magistraţilor. IT-iştii sunt plătiți la nivelul unui judecător. Nu înţeleg cu ce e mai bun un IT-ist de la Justiţie faţă de cei de la Casa de Pensie. De ce unii să aibă salarii de 4.000 şi alţii de 9.000 de lei. Să știţi că eu mi-am tăiat salariul, şi pe cel al preşedintelui României. Am făcut-o cu mâna noastră. Dacă nu se taie anumite salarii, aceste disfuncţionalităţi nu se rezolvî nici în 2.022”, a mai precizat Vasilescu.

Tăierile de lefuri sunt prevăzute în legea unitară a salarizării, mult hulită în aceste zile de sindicaliștii din administrația publică, care amenință cu greve și proteste.

Pe de altă parte, ministrul Muncii a anunțat că se lucrează la legea pensiilor și că în toamnă vom avea o primă variantă.

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net