Mii de persoane, aşteptate în 15 august, la festivitățile de Ziua Marinei

Ultima actualizare:

    Festivitățile cu ocazia Zilei Marinei se vor desfășura pe faleza Cazionului din Constanța
Festivitățile cu ocazia Zilei Marinei se vor desfășura pe faleza Cazionului din Constanța

Constanța va fi în sărbătoarea în 15 august, de Ziua Marinei. Mii de persoane sunt aşteptate să asiste, în acea zi, la festivitățile organizate ca în fiecare an pe faleza din apropierea Cazinoului.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, anul acesta, sărbătorirea Zilei Marinei Române are loc în contextul împlinirii a 155 de ani de la crearea Marinei Militare Române moderne de către domnitorul Alexandru Ioan CUZA, în anul 1860, transmite Mediafax.

Seria evenimentelor care vor marca această sărbătoare a marinarilor români va fi deschisă de un spectacol susţinut de Muzica Militară a Forţelor Navale, marţi seară, între orele 18.00 şi 20.00, în Piaţa Ovidiu, din Constanţa. Concertele vor continua apoi joi în Piaţa Centrală din Mangalia, vineri în staţiunea Mamaia, sâmbătă în Portul Militar Constanţa, duminică în Parcul Herăstrău din Bucureşti și miercuri pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa.

De asemenea, până în 15 august, în Constanța și în stațiunea Mamaia vor mai fi organizate expoziţii de pictură cu tematică de marină, spectacole susţinute de formaţiile artistice ale Cercului Militar Constanţa, ceremonii militare şi religioase oficiate pentru cinstirea memoriei eroilor marinari şi a celor care îşi dorm somnul de veci în adâncul apelor.

Acţiunile din 15 august, când se sărbătorește Ziua Marinei, se vor derula, la Constanţa, pe platoul din faţa Comandamentului Flotei Navale, la festivităţi fiind aşteptate să asiste, la fel ca în fiecare an, câteva mii de persoane, deopotrivă constănţeni şi turişti. Acestea vor cuprinde un ceremonial militar și religios, sosirea Zeului Neptun şi exerciţii demonstrative, pe faleza Cazinoului, în faţa Comandamentului Flotei, urmate de jocuri marinăreşti, în portul turistic Tomis, precum şi aprinderea pavoazului electric pe nave şi retragerea cu torţe.

Şi în celelalte garnizoane ale Forţelor Navale, din Mangalia, Tulcea, Brăila și Galați, dar și la Sulina, se vor desfăşura în perioada următoare manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române, ce vor cuprinde ceremonialuri militare şi religioase, depuneri de coroane de flori, parade ale navelor militare și civile, vizitarea navelor de către cei interesați, exerciţii demonstrative, jocuri marinăreşti şi spectacole artistice.

În Capitală, vor fi organizate duminică, 9 august, la debarcaderul din Parcul Herăstrău, un spectacol al Muzicii Militare a Forţelor Navale, iar în 15 august vor avea loc, între orele 10.00 - 13.30, un ceremonial militar şi religios, jocuri marinăreşti şi o expoziţie de pictură cu tematică de marină.

De asemenea, în premieră, anul acesta, marinarii militari vor participa la activităţile organizate de către Primăria Oraşului Bicaz pe Lacul Izvorul Muntelui, de la poalele Muntelui Ceahlău.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net