UPDATE Judecarea contestaţiei depuse de Mihai Stoica, amânată: «Fac închisoare degeaba»

Ultima actualizare:

UPDATE: Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis să amâne judecarea contestaţiei în anulare formulată de Mihai Stoica întrucât avocaţii acestuia au depus la dosar minuta unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) privind aplicarea prescripţiei penale. Potrivit acestei decizii, prescripţia este o instituţie autonomă, motiv pentru care magistraţii o pot aplica în funcţie de Codul penal - fie cel vechi, fie cel nou - în funcţie de cel care îi este mai favorabil inculpatului.

Judecătorii CAB au decis să amâne discutarea acestei contestaţii pentru că motivarea deciziei ICCJ nu a fost publicată în Monitorul Oficial. La auzul acestei decizii, Mihai Stoica a ţinut să precizeze că judecătorilor le este uşor să vorbească, însă el stă în puşcărie.

"Sunt singurul condamnat căruia nu i s-a cerut pedeapsă. Ministerul Public n-a cerut pedeapsă în cazul meu. Vă este uşor să amânaţi, dar eu fac puşcărie degeaba. (...) Am venit de la ora 6.00 dimineaţa, pentru ca dumneravoastră să amânaţi acum. E uşor de vorbit, însă eu stau la puşcărie ", a spus fostul manager general al echipei Steaua Bucureşti.

Instanţa a amânat până la 23 mai judecarea acestei contestaţii.

Mai mulţi fotbalişti stelişti, între care Alexandru Chipciu, Claudiu Keşeru, Mihai Pintilii, Iasmin Latovlevici şi Lukasz Szukala, au fost la Curtea de Apel pentru a-l susţine pe fostul manager general Mihai Stoica la judecarea contestaţiei în anulare în cazul condamnării primite în dosarul transferurilor de jucători.

Avocaţii lui Stoica spun că a fost aplicată greşit legea penală mai favorabilă, motiv pentru care el a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare. Astfel, dacă magistraţii vor admite contestaţia lui Mihai Stoica el ar putea fi eliberat. Decizia pe care o va lua CAB va fi una definitivă.

La instanţa bucureşteana au venit mai mulţi jucători stelişti pentru a-l susţine pe Mihai Stoica, însă având în vedere faptul că dosarul urmează să fie luat în discuţie mai târziu, nefiind stabilită o oră, fotbaliştii au părăsit Curtea de Apel.

Contestaţia lui Mihai Stoica a fost programată iniţial pentru 16 mai, ulterior primind termen pentru 25 aprilie.

Tot astăzi, magistraţii vor decide dacă sesizarea depusă de fostul preşedinte executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, poate fi admisă în principiu.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în 4 martie, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani şi şase luni, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, iar pe Gigi Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net