Medic de top acuzat de luare de mită: „Este tragic ce mi se întâmplă”

Ultima actualizare:

    Prof. dr.Mihai Ionac e surprins de ancheta care îl vizează (foto: chirurgievasculara.ro)
Prof. dr.Mihai Ionac e surprins de ancheta care îl vizează (foto: chirurgievasculara.ro)

Un medic celebru din Timișoara, un profesionist apreciat în țară și în străinătate, e suspectat de DNA de fapte de corupție. La locuința sa și la secția pe care o conduce, Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara, procurorii fac vineri percheziții. Medicul acuzat spune că ceea ce i se întâmplă este, deopotrivă o greșeală și o tragedie.

UPDATE Ora 12.45

Ionac: „Nu mi-au spus cine a luat mită. Sunt chemat ca martor”. Medicul Mihai Ionac a făcut noi declarații, în legătură cu perchezițiile ce au loc la domiciliul său. „Am primit de la anchetatori un document în care scrie că sunt martor într-un caz privind efectuarea de operații estetice. Nu mi-au adus la cunoștință cine a luat mită pentru operații. Urmează să fiu audiat în cursul acestei zile, deocamdată anchetatorii sunt la mine acasă, dar și la birou”, a declarat Ionac.

Un medic ce are un CV care se întinde pe patru pagini, membru al unor prestigioase societăți de chirurgie din lume, șef al clinicii de Chirurgie Vasculaă a Spitalului Județean Timișoara, e suspectat de luare de mită. Mihai Ionac e acuzat că a luat bani de la pacienți pentru a-i trata pe aceștia, însă medicul respinge acuzațiile și spune că ceea ce i se întâmplă în aceste zile este o tragedie fără margini.

În toată cariera mea nu am luat bani de la pacienți. Mi se pare tragic ce se întâmplă și probabil că ar fi trebit să-mi fac meseria în altă parte a lumii, unde ceea ce dorești să faci este prețuit. Pentru mine sănătatea pacienților a fost prioritară, pentru fiecare pacient am făcut tot ce mi-a stat în putință, dar probabil că sunt și pacienți nemulțumiți”, a afirmat Ionac, citat de digi24.ro.

Vineri procurorii fac percheziții la domiciliul și la locul de muncă al medicului în speranța că vor găsi sume de bani încasate sub formă de mită. Anchetatorii verifică sistemele informatice din locuința sa, perchezițiile fiind făcute în baza unui mandat pe care este precizat că el are calitatea de martor.

Mihai Ionac este  șef de secție la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, medic primar Chirurgie Generală, Chirurgie Plastică şi Reconstructivă, Chirurgie Vasculară. CV-ul său, reprodus mai jos, este impresionant.

Experienta profesionala

2008 – prezent: Medic sef al Sectiei Clinice de Chirurgie Vasculara din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta(SCJU) Timisoara2004 – prezent: Profesor al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Victor Babes din Timisoara – Sef al Dicicplinei de Microchirurgie și Chirurgie Vasculară2005 – 2008: Manager al SCJU Timisoara1998 – prezent: Coordonator/director al Seminariilor practice internaționale de Microchirurgie a Vaselor și Nervilor România și Serbia, Seminariilor Practice de Disecție și Lambouri pe Țesut Viu Timișoara și Atena, Seminarului Practic de Disecție Endoscopică de Lambouri Țesut ViuEducatie si formare

Absolvent al UMF Iuliu Hatieganu, Facultatea de Medicina Generala, Cluj Napoca, RomaniaDoctor in medicina "Magna cum laude" al Universitatii Friedrich-Alexander din Erlangen-NürnbergDoctor in medicina al UMF Victor Babes TimisoaraMedic primar chirurgie generala, chirurgie plastica si reparatorie, chirurgie vasculara4 cursuri practice de microchirurgie: Cluj-Napoca, München, Edinburgh, Ludwigshafen3 cursuri de chirurgie a mainii Cluj-Napoca si Lillafüred, inclusiv un curs AO de chirurgia mainiiCurs de liposuctie ultrasonica - MünchenCurs de chirurgie oncoplastica a sanului - Royal College of Surgeons of England

Recunoastere internationala si nationala

2006 – 2010: Presedinte al European Microsurgical Research Association2000 – 2006: Presedinte al Societății Române de Microchirurgie Reconstructivă2003 – prezent: Membru al Comitetului Editorial al Microsurgery2003 - Editor executiv Timișoara Medical JournalMembru in Comitetul Stiintific al celui de-al 4lea Congres al Worls Society for Reconstructive Microsurgery, Atena, 2007Profesor invitat a Universitatilor Ioannina, Grecia; Novi-Sad, Serbia; Assiut, Egipt si a Mauritius Diabetes Association & Ministry of Health and Quality of Life MauritiusLector invitat la 23 manifestari stiintifice internationaleChairman la 7 Congrese internationale si la 9 Congrese nationale

Membru

Societatea Romana de Microchirurgie ReconstructivaSocietatea Romana de Chirurgia MainiiSocietatea Romana de ChirurgieSocietatea Germana a Chirurgilor PlasticiWorld Society for Reconstructive MicrosurgeryPresedinte al European Microsurgery Research AssociationYugoslav Society of Plastic, Reconstructive and Aesthetic SurgeryEuropean Association for Endoscopic SurgeryInternational Society for Experimental MicrosurgeryEuropean Society for Surgical ResearchSigma Xi, The Scientific Research Society

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net