Măsuri anticaniculă în București. Uite unde te poți răcori la 37 de grade Celsius!

Ultima actualizare:

    Medicii recomandă bucureștenilor să consume în aceste zile cât mai multe lichide precum apă plată, ceaiuri și sucuri din fructe proaspete
Medicii recomandă bucureștenilor să consume în aceste zile cât mai multe lichide precum apă plată, ceaiuri și sucuri din fructe proaspete

Primăria Municipiului București va amplasa 20 de corturi și zece containere anticaniculă în cele mai aglomerate puncte ale Capitalei, date fiind temperaturile ridicate de până la 34-35 de grade Celsius și atingerea pragului critic de 80 al indicelui temperatură/umezeală, ce se anunță în următoarea perioadă, a anunțat, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Corturi și containere pentru primul ajutor - Potrivit edilului șef, corturile vor fi amplasate în perioada următoare în Piața Victoriei, Piața Romană, rond ASE, Piața Universității — în zona Spitalului Colțea și a Institutului de Arhitectură, Piața Unirii, bulevardul Regina Maria, Piața Moghioroș, Piața C.A. Rosetti, Piața Iancului — la Metrou. Săptămâna viitoare, a adăugat Firea, vor fi amplasate zece containere anticaniculă în Piața Victoriei, Herăstrău, Piața Romană, Unirea, Dristor, Parcul Carol, Piața 11 Iunie, bulevardul Regina Maria, Arhitectură și Obor.

Autobuze cu aer condiționat  - Edilul șef a precizat că a discutat cu reprezentanții conducerii RATB, care vor lua toate măsurile astfel încât să fie cât mai puține mijloace de transport în comun care nu au aer condiționat, să crească confortul călătorilor pe timp de vară și, de asemenea, să se ia măsurile care se impun pentru ca timpii de așteptare în stațiile RATB să scadă în această perioadă de disconfort termic.

Controale la alimente în piețe  - Primarul general a solicitat Poliției Locale să intensifice controalele în piețe și să ia toate toate măsurile pentru ca alimentele care se vând să fie păstrate în bune condiții, frigiderele să fie în stare de funcționare, astfel încât să nu existe situații în care să fie vândute cetățenilor alimente alterate.

Vor fi monitorizate și persoanele fără adăpost - De asemenea, Firea a solicitat Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București să monitorizeze atent situația persoanelor fără adăpost, în această perioadă, precum și cazurile sociale și să intervină dacă este cazul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net