Maria Pecingină: «Păsările mele nu sunt stresate. Ascultă colinde!»

Ultima actualizare:

În mod normal, radiocasetofonul care răsună din coteţul păsărilor „merge" pe posturile de radio, dar, în această perioadă, colindele sunt în vogă printre orătenii.

Maria Pecingină spune că păsările se liniştesc atunci când ascultă muzică şi fac mai multe ouă: „Eu aşa le-am crescut. Îmi place să le pun muzică şi am observat că şi lor le place. Îşi schimbă comportamentul şi se liniştesc. Nu au un gen preferat. Ascultă orice fel de muzică, dar acum le pun mai multe colinde. Cele de Hruşcă sunt preferatele mele pe care le pun şi păsărilor ca să le asculte. Fac mai multe ouă atunci când ascultă muzică. Fac zilnic cam 15 ouă şi atunci când nu ascultă nimic fac doar zece oră. Le pun muzică pentru că nu vreau să fie stresate. Eu ţin foarte mult la păsările mele. Au libertate şi nu sunt multe băgate într-o încăpere. Încerc să le ofer condiţii foarte bune", spune femeia. Maria nu se sperie de normele Uniunii Europene, potrivit cărora se interzice vânzarea de ouă provenite de la găinile stresate: „Să ştiţi că stresul ăsta este adevărat. Dar păsările mele nu sunt stresate. Eu le ofer toate condiţiile".

Click! spune

Directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, Mircea Moldoveanu, spune că nu se pune problema stresului la păsările care sunt crescute la curte: „Găinile care cresc în sistemul gospodăresc sunt cât se poate de fe­rite de stres. Nu ştiu să existe date ştiinţifice despre acţiunea muzicii asupra găinilor. Dar sigur că nu are cum să le facă rău", a mai spus acesta.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net