Lumea asistaților social din Vaslui: „Mănânc la cantină, mai fac un copil, o duc bine“

Ultima actualizare:

    Diamanta Petrache este mulțumită de viața pe care o duce din pomana statului
Diamanta Petrache este mulțumită de viața pe care o duce din pomana statului

Diamanta Petrache mănâncă la cantina săracilor de 25 de ani. Filozofia de viaţă a oamenilor asistaţi social din Bârlad este încurajată de autorităţile locale, care le oferă pe tavă, fără a-i trimite la muncă, tone de alimente, locuinţe şi alte gratuităţi. Condiţia este să aibă copii cât mai mulţi şi să-şi ceară drepturile

Un material realizat de adevărul.ro, arată cum oameni care nu au muncit o zi la viaţa lor au primit de la autorităţile locale, gratis, terenuri pentru casă, materiale de construcţii, ajutoare sociale şi de hrană. "M-am măritat de mică şi la 14 ani aveam primul copil. La cantină mănânc de 25 de ani. Mă mai culc cu un bărbat, mai fac un copil"povestește senină Diamanta Petrache de 42 de ani, asistată social de când se știe.

Peste 300 de asistaţi social sunt în municipiul Bârlad iar odraslele lor primesc alte ajutoare consistente dacă merg la şcoală. Cum cei mai mulţi se limitează la patru-opt clase primare, primesc ajutor de hrană doar cei care au cel mult 14 ani. Ceilalţi aşteaptă vârsta majoratului pentru a întâri rândul asistaţilor. Primăria Bârlad a dublat alocaţia zilnică de hrană de la 12 lei/zi, la 24 lei /zi pentru ficare copil. Cum în fiecare familie de rom sunt între trei şi cinci copii care au vârsta sub şapte ani (deci beneficiază de ajutor fără nicio condiţie) sau au vârstă şcolară şi fac dovada că merg la cursuri, părinţii acestora au luat hrană cu sacii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net