Liviu Dragnea refuză vaccinarea copiilor. ”Are rezerve” față de noua lege

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea nu este de acord cu proiectul de lege care obligă părinții să-și vaccineze copiiclick!
Liviu Dragnea nu este de acord cu proiectul de lege care obligă părinții să-și vaccineze copiiclick!

Liviu Dragnea se alătură personajelor controversate care refuză vaccinarea obligatorie a copiilor. Președintele PSD spune că are ”mari rezerve” față de legea promovată chiar de ministrul PSD al Sănătății, Florin Bodog.

Joi, 27 aprilie, Liviu Dragnea a intrat în rândul celor care refuză vaccinarea obligatorie a copiilor și s-a alăturat unor personaje extrem decontroversate, precum fosta vedetă TV Olivia Steer și matematicianul Sergiu Moroianu, soțul liderului USR Clotilde Armand. Decizia luată de președintele PSD de arefuza vaccinarea obligatorie este luată în plină epidemie de rujeolă, cu 23 de victime, printre care și bebeluși.

Dragnea are ”mari rezerve” privind proiectul de lege a vaccinării, pus în dezbatere publică, ce prevede că părinții nu-și pot înscrie la grădiniță și școală copii nevaccinați și că privarea de vaccin a copiilor e echivalentă cu infracțiunea de rele tratamente. Proiectul de lege este susținut și de premierul Grindeanu, dar și de mulți lideri PSD.  ”Susţin ideea că părinţii au dreptul de a alege ce consideră mai bine pentru copilul lor -, dar în acelaşi timp mai cred că alegerile individuale trebuie puse în discuţie atunci când îi rănesc pe cei din jur, pentru că un copil nevaccinat nu-şi riscă doar propria sănătate, ci şi pe cea a celorlalţi copii din jurul său”, a declarat premierul, conform HotNews.

Cu toate că mulți lideri PSD, în frunte cu premierul Grindeanu, susțin și aprobă acest proiect, Liviu Dragnea a declarat că se îndoiește de acesta. "Eu am foarte mari rezerve pentru a obliga, pentru a fi o masura obligatorie. Va spun sincer, am foarte mari rezerve aici", a declarat Liviu Dragnea.  

Pozitia anti-vaccinare și-a exprimat-o și Sergiu Moroianu, soțul liderului USR, pe Facebook, spunând că această lege este la mijloc între Nazism și communism.  "Propusa <<lege a vaccinării>> este o lege nici de stânga, nici de dreapta: undeva la mijloc între nazism și comunism. Sunt total contra. Precizez că sunt vaccinat, la fel ca toți copiii mei. Dar nu recunosc nimănui dreptul să mă "convoace" la "Comisia de vaccinare". Cine prezidează acea comisie, cumva dr. Mengele? Ce urmează, obligativitatea prezentării la comisia de sterilizare?!... Părintii, nu statul, știu ce e mai bine pentru copii, și vor face orice ca să-i ferească de pericole. Prin absurd, dacă guvernul PSD ne-ar obliga să ne injectăm copiii cu Sida (virusul, nu fostul ginere al unui fost om politic), chiar credeți că am face-o?!"

Situatia la zi: Romania e oficial in epidemie de rujeola. 4881 de cazuri, 23 de decese, printre care și bebeluși, 97% din cei morti nu erau vaccinati.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net