Lista neagră a societăților de asigurare. Poți avea probleme dacă ai RCA aici

Ultima actualizare:

    Șoferii se înțeleg amiabil în cazul unui accident, dar asiguratorii le fac probleme Foto:123RF
Șoferii se înțeleg amiabil în cazul unui accident, dar asiguratorii le fac probleme Foto:123RF

E jale pe piața asigurărilor RCA, iar șoferii fac reclamații la greu. Societățile care au creat probleme, în primele șase luni ale anului, sunt chiar cele care dețin majoritatea pe piață, peste 70%:City Insurance, Euroins și Asirom.

Vrei, nu vrei ești obligat să-ți închei poliță RCA dacă ai mașină înmatriculată și circuli cu ea. Cine se încumetă să fenteze legea și, doamne ferește, are un accident sau este prins de polițiști la un control de rutină este amendat cu până la 2.000 de lei și i se rețin certificatul de înmatriculare și numerele.

În plus, o eventuală pagubă produsă este achitată din buzunar. Asta o știu și asiguratorii, astfel că n-au nici o reținere să-și facă de cap.

Potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în primul semestru al acestui an, au fost înregistrate 4.698 de reclamații, dintre care jumătate, 2.161, sunt depuse de șoferi. ”99,10% din petiții au fost îndreptate împotriva societăților de asigurare și 0,90% îi au drept țintă pe brokeri.

Cele mai multe nemulțumiri au fost constatate pentru societatea City Insurance, pentru care s-au primit 647 de reclamații, Euroins, cu un număr de 575 petiții, și Asirom VIG SA, cu 535 de sesizări”, ne-au precizat cei de la ASF.  

Ce au reclamat șoferii

Oamenii au reclamat neplata sau plata parțială a despăgubirilor, în 1.890 de cazuri, dar și nerespectarea termenelor de constatare/constatare suplimentară, solicitări de recalculare a valorii despăgubirilor, respectiv nerespectarea condițiilor contractuale/normelor RCA.

În cele mai multe dintre cazuri, autoritățile le-au dat dreptate reclamanților, astfel că societățile de asigurare au fost obligate să plătească despăgubirile cerute, în dosarele de daună deschise și să grăbească procesul de constatare.

Patronatele din transporturile rutiere susţin că în perioada 2005-2015 asiguratorii RCA au încasat de la șoferi 5,7 miliarde de euro și au plătit daune de doar 3,7 miliarde de euro.


    Așa arată lista neagră întocmită de ASF
Așa arată lista neagră întocmită de ASF
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net