Legea antifumat, modificată din toamnă. ”Spațiul public închis” va fi redefinit

Ultima actualizare:

    Legea antifumat va fi îmblinzită din toamnă, deorece parlamentarii aleși nu rezistă tentației
Legea antifumat va fi îmblinzită din toamnă, deorece parlamentarii aleși nu rezistă tentației

Legea antifumat ar putea să fie modificată, cel mai probabil în sesiunea de toamnă a parlamentarilor. După ce mai mulți oameni politici au fost surprinși cu țigara aprinsă în Parlament, președintele Camerei Deputaților a cerut să fie identificate zonele în care se pot amenaja noile spații pentru aleșii fumători.

La un an și jumătate de la intrarea în vigoare a legii antifumat, aceasta ar putea fi modificată odată cu scăderea temperaturilor care vor pune la grea încercare nervii fumătorilor. Schimbarea majoră va avea loc în Parlament, unde vor fi amenajate spații destinate fumătorilor, bineînțeles, cât mai aproape de birouri și de sala de plen.

Actualul premier şi preşedintele executiv al PSD, dar şi fostul premier Sorin Grindeanu ori prefectul de Ilfov, sunt doar câţiva dintre politicienii care au încălcat legea şi au fumat în instituţiile în care lucrează. Alţii au căutat alternative, cazul lui Liviu Dragnea care a trecut pe țigara electronică.

Variante au căutat și patronii de localuri, care au afirmat că vânzările au scăzut considerabil, mai ales în timpul iernii. Închiderea teraselor cu pereţi de folie a fost soluţia pe care au găsit-o proprietarii de localuri, o găselniţă la limita legii pentru care unii dintre ei au şi plătit amenzi.

Nici nu ne miră, dar în Parlament nu s-au dat amenzi, însă Președintele Camerei Deputaților s-a gândit la o soluție prin care poate evita astfel de incidente și anume amenajarea unor spații destinate aleșilor fumători.

„Mi-am dorit să existe anumite spaţii destinate exclusiv fumătorilor cred că până la sfârşitul anului vom avea o modificare a legii”, a declarat deputatul PNL, Daniel Fenechiu, conform Digi 24.

Liberalul vrea ca spaţiul public închis să fie redefinit. Adică nu doi pereţi plus acoperiş, cum este în prezent, ci trei pereţi plus acoperiş.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net