Laba de urs, 500 de lei porţia

Ultima actualizare:

    Aşa arată platoul cu  delicatesa râvnită mai  ales de străini ( foto: acspot.ro)
Aşa arată platoul cu delicatesa râvnită mai ales de străini ( foto: acspot.ro)

Agitaţie mare, joi seară, la Aeroportul Otopeni. În bagajul unui chinez s-a descoperit un „fragment de picior”. În cele din urmă, s-a dovedit că era o labă de urs, pe care asiaticul dorea să o vândă în Italia.

Parchetul General a anunţat joi că, pe Aeroportul Otopeni, la controlul bagajelor de cală ale unui bărbat a fost găsită o parte a membrului inferior al unei persoane.

„Piciorul" a fost găsit în timpul unui control al Brigăzii Antitero a SRI, când bagajul a trecut prin aparatele de scanare. După 13 ore de audiere a chinezului, în prezenţa unui translator, s-a aflat că acesta cumpărase o labă de urs, congelată, pe care intenţiona să o vândă unui restaurant în Italia.

Ştefan Bercea este unul dintre puţinii maeştri culinari din România care pregăteşte astfel de vânat

simeon stalpnicul png

Chinezul a fost lăsat să plece, fără o amendă măcar, întrucât nu încălcase nici o lege. Însă, laba a fost ciopârţită pentru analizele de laborator. Altfel, ar fi ajuns un produs delicios şi afrodisiac, pe gustul cunoscătorilor.

Chinezul a fost luat de pe aeroport şi dus la audieri, unde a stat 13 ore

simeon stalpnicul png

Maestrul bucătar Ştefan Bercea, de la „Cabana vânătorilor" din Predeal, este considerat un as în prepararea acestei delicatese. „O labă de urs are 700 -800 de grame, iar partea afrodisiacă este podul palmei, doar 50 de grame. Ultima dată când am cumpărat, am luat un braţ întreg, de aproape 4 kg, la preţul de 500 de lei/kg. După preparare, preţul se dublează. Un braţ se prepară pentru 3-4 persoane, laba pentru 1-2 persoane", ne-a explicat maestrul bucătar Ştefan Bercea.

Uite ce s-a mai găsit prin bagaje!

Incredibil ce cară cu ei românii care vor să plece cu avionul! Tirbuşoane, spray -uri paralizante, cuţite de vânătoare, seringi, petarde, pistoale de jucărie, pile de lăcătuşerie şi o mulţime de alte obiecte interzise.

simeon stalpnicul png

Chiar şi un ceaun mare pentru mămăligă! Nu trec de control sticlele mai mari de 100 ml, inclusiv gelurile, şamponul, lapte, sucuri. Săptămânal, la Aeroportul Otopeni se strâng peste 100 de kilograme de obiecte interzise.

Cum se prepară laba de urs

Dacă ursul a fost mascul, carnea se pune la macerat cel puţin o săptămână, în baiţ, să iasă mirosul.

„Eu fierb 3-4 ore carnea, cu legume, zarzavat şi condimente, mai ales de ienupăr. Scot laba când este bine fiartă şi o pun pe un platou, iar peste carne pun sosuri, ciuperci sau hrean. Se prepară la fel şi piftie, care se serveşte rece", ne-a explicat maestrul bucătar Ştefan Bercea.

Click! spune

România este una din puţinele ţări din lume în care se mai găseşte labă de urs la restaurant. Carnea de vânat se vinde prin asociaţiile vânătoreşti. Circa 60% din urşii Europei sunt în România, de aceea în multe ţări europene nu se dau autorizaţii pentru a vâna urs.La noi, se pot vâna în număr stabilit anual, numai în sezon de vânătoare. Taxa de vânătoare pentru urs este între 5.000 şi 7.000 de euro, în funcţie de specie şi de greutate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net