La piscina asta de la țară vin oameni la scăldat din tot județul Vaslui

Ultima actualizare:

    În această duminică au fost peste 850 de oameni la piscină (foto: Facebook)
În această duminică au fost peste 850 de oameni la piscină (foto: Facebook)

Comuna Pădureni din județul Vaslui este singura din țară care oferă locuitorilor săi servicii pe care de obicei doar la oraș le găsești. Cei 4.000 de „pădureni” dispun de teren de sport cu nocturnă, muzeu, parcuri cu terase, cămin cultural, cabinete medicale și bibliotecă. În zilele toride de vară, atracția este piscina din comună, unde vin să se scalde oameni din tot județul. Cum a fost posibil, aflați mai jos.

Toate facilitățile pe care le au locuitorii comunei Pădureni sunt rodul imaginației și muncii asidue ale unui primar. Nu că ar fi avut mai mulți. Pădurenii au pus ochii pe un „fiu al satului” în 1990 și de atunci l-au votat fără încetare la fiecare scrutin. Temistocle Diaconu (64 de ani) tocmai a câștigat al șaptelea mandat de primar și a ajuns cel mai longeviv edil local din România. În ciuda rezultatelor sale, pentru care a fost răsplătit cu voturi la fiecare patru ani, Diaconu și-a păstrat modestia. „Piscina nu am făcut-o cu eforturi teribile, să ştiţi. Pentru că aici, trei săptămâni, şapte oameni, proprietari de tractoare cu remorci, au cărat pământul. Am plătit doar societatea care ne-a săpat cu un utilaj special. Restul, tot pământul a fost cărat voluntar de oamenii din sat”, a declarat edilul, citat de ziarullumina.ro.

Temistocle Diaconu (64 de ani) e primarul comunei Pădureni din 1990 (foto: news.ro)
Temistocle Diaconu (64 de ani) e primarul comunei Pădureni din 1990 (foto: news.ro)

Piscina din comună a devenit loc de pelerinaj pentru mii de locuitori din satele și orașele învecinate. Ba chiar și din Vaslui vin oameni, căci orașul reședință de județ nu are nici un ștrand. „E cel mai frumos! O duminică să te relaxezi pe malul unei bălţi. Ce e mai frumos de atâta? Dincolo ştrand, aici pescuit, dincoace grătar. Unde mai găsim noi o comună în judeţul Vaslui ca aici?”, a declarat un localnic, conform digi24.ro.

Locul de bălăceală curtat de tot județul are stație de filtrare, tratare şi recirculare a apei, locuri de joacă pentru copii, vestiare cu dușuri, dar și o terasă pentru servit băuturi. Pe lângă piscina de 25 de metri lungime, în zona de agrement sunt disponibile 300 de şezlonguri, şase grătare, mese, foişor, teren de mini fotbal și volei, dar şi mese pentru tenis.

Investiția realizată de primărie datează din 2008 și a fost amortizată în doar trei ani. Un bilet de intrare la ștrand e 5 lei. La sfârșit de săptămână, aici vin între 800 și 1.000 de oameni în fiecare zi.

Foto: facebook
Foto: facebook

„Nu a fost şi nu este niciun moft această piscină. Ideea o aveam de foarte multă vreme, încă de dinainte de Revoluţie, după ce am observat că tinerii se duc pe la iazuri neamenajate din comună, unde se mai întâmplau şi tragedii. Acum putem spune că această piscină aduce şi profit pentru comună, cu care putem realiza alte investiţii”, susţine primarul Temistocle Diaconu.

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net