Kovesi: "Dispariția lui Ghiță a fost raportată procurorului după 16 ore"

Ultima actualizare:

    Laura Codruța KovesiFoto: Facebook
Laura Codruța KovesiFoto: Facebook

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost invitata lui Cosmin Prelipceanu la o ediție specială a „Jurnalului de Seară", de la DIGI24, unde a vorbit, printre altele, și despre legăturile cu Sebastian Ghiță și despre dispariția sa.

Kovesi a spus că nu este prietenă cu "inculpatul" Sebastian Ghiță și că nu și-a petrecut vacanțe alături de el, așa cum acesta a afirmat în înregistrările sale date la România Tv. Singurele întâlniri au fost cele de la evenimente oficiale.

"De când conduc DNA, este prima dată când un inculpat filat dispare pur și simplu și nu mai poate fi găsit. O altă problemă care mi se pare gravă e că persoanele care se ocupau de filaj nu au informat de îndată procurorul. Dispartiția a fost raportată a doua zi, după-amiază, la vreo 16 ore distanță", a declarat în emisiune procurorul-șef al DNA.

Mai mult, aceasta a subliniat ideea că Poliția Română are de dat niște explicații cu privire la dispariția fostului deputat, sub control judiciar fiind, cu obligația de a se prezenta la poliție.

"Ancheta a fost afectată. Ghiță se sustrage de la urmărirea penală, poate să distrugă probe, să influențeze martori, are mesaje seară de seară la televiziune. Este vorba de un om urmărit internațional", a mai spus Kovesi. Tocmai apariția lui Ghiță la România Tvf, în repetate rțnduri, a determinat-o pe șefa DNA să apeleze la CNA , căci "vorbim despre un asalt asupra sistemului de justiție care vizează decredibilizarea, hărțuirea sistemului de justiție în general, un asalt susținut de persoane inculpate. Declarațiile lor sunt considerate mari dezvăluiri."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net