Klaus Iohannis a decis: Florian Coldea, trecut în rezervă

Ultima actualizare:

    Florian Coldea a fost eliberat din funcție și trecut în rezervă
Florian Coldea a fost eliberat din funcție și trecut în rezervă

Marți, 17 ianuarie, SRI a dat un comunicat de presă în care a clarfiicat situația generalului Florian Coldea, prim-adjunctul directorului instituției, în lumina dezvăluirilor făcute de fugarul Sebastian Ghiță.

În urma verificărilor efectuate de comisia constituită potrivit cadrului normativ intern, a fost întocmit un raport care clarifică toate aspectele vehiculate în spaţiul public privind activitatea general-locotenentului Florian Coldea, anume că acesta nu a încălcat legea. Coldea a refuzat repunerea în fucnție.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, prim-adjunctul directorului a solicitat directorului SRI, Eduard Hellvig, eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei, după aproape 12 ani de când exercită această funcţie. Propunerea a ajuns pe masa lui Klaus Iohannis, iar acesta a susținut o conferință de presă în aceeași zi, câteva ore mai târziu, în care a dezvăluit decizia sa.

“Am semnat cele două decrete care îl privesc pe generalul Coldea: eliberarea din funcție și trecerea în rezervă. S-a discutat mult zilele acestea despre serviciile secrete. Ele sunt foarte importante pentru securitatea națională. Ele își fac treaba și, așa cum le spune numele, opinia publică nu știe multe despre ce fac", a declarat Iohannis.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net