Iohannis se luptă iar să-și păstreze casa pierdută în instanță

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

După zece ani de procese și o sentință definitivă, în urma căreia a pierdut casa din centrul Sibiului, președintele Klaus Iohannis încearcă din nou să dovedească în instanță că e proprietarul de drept al disputatei proprietăți. Azi se reia judecarea cauzei la Curtea de Apel Pitești, iar miza este imobilul care i-a adus președintelui cei mai mulți bani din chirii.

Avocații peședintelui ar fi trebuit să-și susțină cauza pe data de 7 decembrie la Curtea de Apel Pitești, însă șeful statului a solicitat instanței o amânare. Cererea a fost formulată pentru a da posibilitatea apărării de a o introduce pe Carmen Iohannis în calitate de moștenitoare a mamei sale, Georgeta Lăzurca.

Deși a pierdut definitiv imobilul din centrul Sibiului, în luna noiembrie a anului 2015, președintele Iohannis a formulat o contestație în anulare împotriva sentinței Curții de Apel Brașov. Cuplul prezidențial, care a susținut în permanență că a intrat în posesia casei din strada Nicolae Bălcescu în mod legal, a recuzat completul de judecată de la Brașov și a cerut strămutarea procesului la altă instanță din țară. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Pitești, care trebuie să judece din nou cauza.


    Casa de pe strada Nicolae Bălcescu găzduiește un sediu de bancă (foto: riseproject.ro)
Casa de pe strada Nicolae Bălcescu găzduiește un sediu de bancă (foto: riseproject.ro)

Imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29 a intrat în posesia familiei Iohannis în 1999, în urma unei acțiuni de retrocedare suspecte. Mai mult, soții Iohannis au cumpărat atunci și partea care revenea urmașilor fostului proprietar, Nicolae Baștea. În mai 2014 (Tribunalul Brașov) și apoi în noiembrie 2015 (Curtea de Apel Brașov), acest contract de vânzare-cumpărare a fost declarat ilegal și a fost anulat. Actualmente sediu de bancă, imobilul din centrul Sibiului le-a adus soților Iohannis circa 350.000 de euro din chirii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net