Incendiu puternic la Mănăstirea Poiana Mărului din județul Buzău

Ultima actualizare:

    Mănăstirea Poiana Mărului din judeţul BuzăuFoto: turismbuzau.ro
Mănăstirea Poiana Mărului din judeţul BuzăuFoto: turismbuzau.ro

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de marți spre miercuri, la Mănăstirea Poiana Mărului din localitatea buzoiană Bisoca, două corpuri de clădire din incinta lăcașului de cult fiind distruse de flăcări, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău, incendiul de la Mănăstirea Poiana Mărului a fost anunțat la 112, în jurul orei 2.20, de una dintre cele două măicuțe care locuiesc în lăcașul de cult.

Două autospeciale de la Detașamentul de Pompieri Buzău s-au deplasat la locul incendiului, intervenția desfășurându-se cu dificultate din cauza traseului greu accesibil.

La sosirea pompierilor, incendiul cuprinsese două corpuri de clădire din lemn, existând pericolul ca flăcările să se extindă și la construcțiile învecinate.

Incendiul a fost stins după două ore, fără să fie înregistrate persoane rănite, ci doar pagube materiale, valoarea acestora fiind estimată la 20.000 de lei.

Pompierii au stabilit că flăcările au izbucnit, cel mai probabil, de la un coş de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net